13 Wrz 2022, 22:46:25
Zastanawiałem się czy warto kopiować wątek Alfeda (opisujący działania korony) lecz doszedłem do wniosku że jestem winny składania raportów przed obywatelami, wszak to Wy mnie wybraliście. Tak jak napisałem podczas debaty wyborczej, Minister Stanu ma przede wszystkim być głosem doradczym dla Króla i właśnie na tym opiera się moja kadencja. Być może nie jest ona usłana super inicjatywami które napędzają nasz kraj i budują markę za granicą. Większość mojej aktywności skupiona jest na zakulisowych rozmowach z władcą gdzie wymieniamy się pomysłami. Pomagałem przy rozmowach dot. Apfelinsel, podsunąłem pomysł zorganizowania Targów Regionalnych, doradzalem w kwestiach polityki zagranicznej i wewnętrznej, nawiązałem stosunki dyplomatyczne z Wielkim Cesarstwem Narodu Kiriańskiego, również z mojej inicjatywy doszło do nawiązania sojuszu wojskowego. Oprócz tego uporządkowałem kwestie obywatelstw co znacznie usprawniło działanie Trybuny Ludowej. Dodatkowo razem z Koroną opracowałem ustawę regulującą prawa dzielnic i ich władców. Opisałem również gospodarkę naszego kraju co znacznie pomoże w prowadzonej narracji.
Podobny raport będę składał co jakiś czas, niebawem zapewne ukaże się ankieta w której to będziecie mogli ocenić moje działania.
Podobny raport będę składał co jakiś czas, niebawem zapewne ukaże się ankieta w której to będziecie mogli ocenić moje działania.