• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalenie korzeni kultur obecnych w Nordacie
Nie wiem, nie wiem, nie wiem. Przeszukałem chyba każde możliwe źródło w celu znalezienia jakichś informacji o Tuyuhun. I zauważyłem coś dziwnego - nikt nigdzie choćby w minimalnym stopniu nie wspomina o powstaniu Tuyuhun. Potem natomiast posty o Tuyuhun są, i to nie w kategorii "co to jest i skąd to się wzięło" tylko w kategorii "w Tuyuhun dzieje się". Ja nie wiem co tam się odwaliło. Co sprawiło że nikt, literalnie nikt nie dał choćby posta o powstaniu Tuyuhun?!

Natomiast osobiście twierdzę, że Tuyuhańczycy to ktoś inny niż Darunalgalijczycy lub Kitaj-Kattarrijczycy. Wynika to z faktu że - przynajmniej formalnie - Królestwo Tuyuhun było niepodległe od Chanatu. A Chanat, o ile się orientuję, po prostu anektował każdy piksel ziemi zamieszkany (przynajmniej według nich) przez Darunalgalijczyków lub Kitaj-Kattarrijczyków. Raczej nie wierzę by pozwolili na istnienie osobnego państwa takiego samego ludu jak ich. Chyba to im by się kłóciło z linią ideologiczną.

Wiadomości w tym wątku
RE: Ustalenie korzeni kultur obecnych w Nordacie - przez Joahim von Ribertrop - 05 Wrz 2022, 17:39:02

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości