24 Sie 2022, 15:17:15
(24 Sie 2022, 08:32:45)Joachim Cargalho napisał(a): I dalej, przejęcie terytorium takiej Wurstlandii pewnie miało ułatwić trochę wejście Voxlandu do Mikroświata,
(24 Sie 2022, 12:20:02)Joachim Cargalho napisał(a): Moje zdanie jest takie, że próba zajęcia tych terenów była chęcią zyskania rozgłosu, bo tak jak ktoś zauważył Wurstlandia była zasłużoną mikronacją.
No właśnie nie XD. Szczerze mówiąc, szczegółów zajęcia Wurstlandii nie kojarzę (a nie mam zbytnio ochoty przeszukiwać całego forum Bialenii - czemuż to nam spadło to forum Voxlandu z rowerka, byłoby o wiele łatwiej...), ale nie chodziło o to że to jest Wurstlandia - chodziło o to, że jest to Nordata i jest blisko do Bialenii.
(24 Sie 2022, 14:45:51)Artur Kardacz napisał(a): Mogę się mylić, nie powiem że nie, ale myślę że historia i pamięć o Wurstlandii byłaby podtrzymywana.
Ciężko powiedzieć. Mieliśmy po pół roku w mikro, jakoś niezbyt wiedzieliśmy zbyt dużo o Kiełbasolandii... Co nie zmienia faktu, że nasze góry i rzeki były wzięte właśnie z map Kiełbasolandii.