19 Sie 2022, 16:33:05
A czy my faktycznie potrzebujemy Uniwersytetu który naucza? Czy to nie może być Uniwersytet, który prowadzi działalność mającą na celu nie przekazywanie, ale rozwój mikroświatowej nauki/historii/kultury czegokolwiek związanego ze szkolnictwem? Wszyscy uważają, że uczelnia mikroświatowa musi kształcić ludzi, którzy grają w mikroświat - a równie dobrze możemy ukryć "nauczanie" pod wirtualnymi profesorami i studentami, a sami zająć się właśnie taką poboczną działalnością, osiągnięciami naukowymi itd. I w ostateczności podpiąć je pod "wirtualnych studentów", jako element narracji. Bo why not?
Sam do działów wspólnych jestem z deczka sceptycznie nastawiony, ale jeżeli wola większości jest taka, ażeby je utworzyć to w porządku. Po prostu mam wrażenie, że idziemy w integracji trochę za daleko i za chwilę będziemy podpisywać traktat Unii Winkulijsko-Insulijskiej i zmieniać nazwę domeny na forum.uwi.eu, a na aż tak daleko idącą integrację to się nie piszę, bo wiem, że to się nie skończy dobrze. Just sayin'.
Sam do działów wspólnych jestem z deczka sceptycznie nastawiony, ale jeżeli wola większości jest taka, ażeby je utworzyć to w porządku. Po prostu mam wrażenie, że idziemy w integracji trochę za daleko i za chwilę będziemy podpisywać traktat Unii Winkulijsko-Insulijskiej i zmieniać nazwę domeny na forum.uwi.eu, a na aż tak daleko idącą integrację to się nie piszę, bo wiem, że to się nie skończy dobrze. Just sayin'.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I