25 Lut 2019, 12:12:44
Tzn. praktycznie za Prezesa FBC można uznać mnie, że względu na fakt, iż jestem jego głównym administratorem. Z drugiej jednak strony w Federacji nie ma żadnego prawa regulującego działanie samego banku jako instytucji państwowej, w tym kwestii powoływania Prezesa, więc zanim zaczniemy coś robić, to chyba trzeba jakoś uregulować jego działanie w drodze jakiejś ustawy.
Na tą chwilę mamy dwa wyjscia:
1. Sporządzenie ustawy regulującej działanie FBC, a następnie powołanie prezesa,
2. Sporządzenie uchwały Parlamentu o nakazie konfiskaty majątków dawnych obywateli na rzecz Skarbu Państwa.
Ja osobiście jestem za opcją nr 2, gdyż jestem zdecydowanie łatwiejsza, i szybsza.
Na tą chwilę mamy dwa wyjscia:
1. Sporządzenie ustawy regulującej działanie FBC, a następnie powołanie prezesa,
2. Sporządzenie uchwały Parlamentu o nakazie konfiskaty majątków dawnych obywateli na rzecz Skarbu Państwa.
Ja osobiście jestem za opcją nr 2, gdyż jestem zdecydowanie łatwiejsza, i szybsza.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)