• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prehistoria mikroświata poktótce
Dzień dobry, maruda się melduje.

Cytat:W okresie epoki dolnej kamienia łupanego dominował gatunek zwany micro debilus.
A to nie jest gatunek współczesny Huh XD

Cytat:Niewykluczone że także proste łuki.
Logika mówi, że to zdanie winno brzmieć "Nie wykluczone, że pojawiły się także proste łuki".

Cytat:W tym czasie prehistoryczni ludzie tworzyli pierwsze schronienia takie jak jaskinie, ziemianki, czy szałasy.
Tworzyli jaskinie?! Mocarni ci ludzie musieli być...

Cytat:Okres ten cechuje przejście z gospodarki łowiecko-zbierackiej do gospodarki wytwarzającej. Moment pojawienia się elementów gospodarki wytwarzającej wyznacza koniec gospodarki łowiecko-zbierackiej.
Jakiej gospodarki? To tak się to nazywa? Idk, pierwsze słyszę, ale ok.

Cytat:W Wirtuazji był to początek 4 tysiąclecia p.n.e., Sarmatazji 3500 lat p.n.e, Morenice 3300 lat p.n.e, Nordacie, Orientyce i Sambanafryce 3000 p.n.e a najpóźniej dopiero w 2700 p.n.e. w Europię.
W Wirtuazji, w Sarmatazji, w Sambanafryce, w Morenice (?), ale na Nordacie, na Orientyce. A poza tym to nie znam żadnej Europy, co wy mi tu wciskacie?! To jest Vaarland!

A tak poza tym czy tylko ja mam takie wrażenie że ten nasz gatunek tak jakoś dziwnie ewoluował? W sensie... W realu homo sapiens było już 200 tysięcy lat temu, a tutaj niby ledwo 6-9 tysiący lat temu. Zwłaszcza jest to dziwne jak się spojrzy na historie poszczególnych państw i ich badania...

A tak poza tym to całkiem dobrze.

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości