09 Sie 2021, 02:07:14
(08 Sie 2021, 12:54:45)Aleksander Novak napisał(a): czarnokrajestański to winkulijski...No może i tak.
Cytat:co do nazwania grupą słowiańską to mam zastrzeżenia... osobiście nie chcę, by ta grupa była kojarzona z słowianami z reala, trzeba w końcu stworzyć jakąś kulturę inną niz te z reala...Ok, tylko że jak patrzę to i sami Brodryjczycy uważają się za Słowian. Rzecz jasna może być też tak, że w każdym kraju ma ta grupa inne nazwy.
Cytat:co do abachazji no to masz może rację, trzeba by się spytać kim oni są. Magnifikacki by pasował do grupy środkowej bo z czego wiem to utrzymują oni klimat taki azjatycki.No ok.
Cytat:czyli wychodzi na to że voxlandzki byłby językiem izolowanym, nie związanym z nordatą...Tak, aczkolwiek jak mówię- jeszcze nie zacząłem go tworzyć (i nie zapowiada się bym się za to wziął w najbliższym czasie), więc nieco ciężko operować tu na szczegółach.
No i przypomniałem sobie o jakich językach miałem wspomnieć: Ordyńczyków z Nowej Ordy, NanDińczyków z Nan Di, Dehreńców z Dehreńskiego Wojska Kozackiego i Rusinów Batawskich z Rusi Batawskiej.