• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koniec mojej kadencji
Dziś koniec mojej ponad 4 miesięcznej kadencji jako Prezydent ZP. Wypadło trochę niefortunnie bo akurat jestem na wyjeździe ale JEST DARMOWE WIFI. Zapraszam na show w którym będę rozliczał samego siebie z tego co wam obiecywałem w marcu. Ulatwie sobie sprawę, bo pisze wszystko na telefonie, kopiując program. 

Polityka wewnętrzna

Po pierwsze od razu mówię że będę przeciwnikiem centralizowania państwa z wiadomych przyczyn. Po drugie nie zamierzam robić federalnych sił zbrojnych. Po trzecie będę lojalny wobec obecnego Przewodniczącego Prezydium i będę z nim w miarę możliwości współpracował podczas swej kadencji. Podpisywać będę ustawy zgodne z konstytucją. Znajdę czas również na pisanie nich, bo jak wiadomo mamy dziurawe państwo bez stolicy, kodeksu karnego, regulaminu prezydium itd.

Polityka zewnętrzna

Na początku oznajmiam że nie poddam ZP do żadnego państwa ani konfederacji, chyba że obywatele tego zechcą. Moja polityka zagraniczna będzie aktywna. Chcę by nasze państwo podpisało traktaty z innymi mikropaństwami. Będę prowadził politykę pokojową. Już teraz SRW planuje traktat z ZKRM które zapewni nam gwarancję nieagresji, a już podpisana jest umowa o budowie Bialeńskiej bazy. To tylko potwierdza mój zapał do prowadzenia zdrowej i racjonalnej polityki zagranicznej która wzmocni więzi i stosunki z innymi państwami.

Gospodarka

Niedawno uchwalona została ustawa o gospodarce. Tutaj zostawiam wolny wybór obywatelom czego chcą

Polityka wewnętrzna w zasadzie spełniona. Mimo że byłem przeciwnikiem niektórych ustaw, podpisałem je. Ustroju nie zmieniałem. FSZ w zasadzie jak się okazało będą potrzebne.

Na początku było spoko podpisaliśmy sporo umów co wzmocniło pozycję międzynarodową ZP. Nawet mieliśmy ze Skarlandem podpisywać ale no jakoś wyszło ale może następny prezydent dopełni to cośko. No i tak, byłem takim leniem że nie podpisałem traktatu z ZKRM, ponieważ: nie chciało mi się. Później wiadomo zlenilem się maksymalnie i nic mi się nie chciało no ale ma to swoje podłoże w realu. Ale jakoś dałem radę włączyć ZP do Wspólnoty yyyy nie pamiętam dalej nazwy. No ale się udało. I nawet Sarmacja nas uznała więc moje marzenie 10-latka się spełniło : ) Ale to tylko potwierdza że jesteśmy ,,dojrzali". Jako mikronauci i mikronacja. Chyba. Swoja prace w polityce zagranicznej oceniam na: dobry. 

A o gospodarce to nikt nie pamięta i może kto to kiedyś ruszy albo może zaliczyć do tego kolej transnordacką, nie wiem. Na to to nikt nigdy nie ma za bardzo pomysłu a poza tym nie jestem po studiach by robić system gospodarczy jak w sarmacji. 

Podsumowanie

Było zajebiście super fajnie wreszcie spełniło mi się moje marzenie o zp czyli rządzę spokojnie przez jedną pierdoloną kadencję co zawsze mi się nie udawało. Kto będzie następnym prezydentem? Może teraz na odmianę Joahim, no zobaczymy co potrafisz xd. Zamierzam się bawić w mikronacje yyyy dalej bo no jakby nie patrzeć to dla mnie jest to ważna rzecz. Dziękuję wszystkim za ten czas. Na końcu może takie zapytanie: jak minął wam czas w mikroświecie w okresie ostatnich 4 miesięcy i co myślicie o tej mojej kadencji..?
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Wiadomości w tym wątku
Koniec mojej kadencji - przez Aleksander Novak - 26 Lip 2021, 16:16:57

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości