05 Cze 2020, 20:17:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06 Cze 2020, 14:43:17 przez August vHS.)
Szkoda, że ów cytat został wyjęty z kontekstu. Nie dotyczył on prawa federalnego, a dyskusji na temat ingerencji rządu SRW w sprawy wewnętrzne Północnego Kentucky.
Oryginalna część dyskusji brzmiała:
Prezydent SRW - Ale prawo federalne jest wyżej niż prawo lokalne i jest to zapisane w legalnie uchwalonej konstytucji.
Moja skromna osoba - Ale mnie obchodzi
Prezydent SRW - (przerywa w pół zdania): Warto o tym pamiętać.
Moja skromna osoba - (kontynuując przerwane zdanie) Po prostu nie mieszaj swojej dyktaury do Północnego Kentucky
Co do umowy natomiast, to cóż, słowo honoru to słaba gwarancja, a akt prawny spełnia jej funkcje dużo lepiej. I zawsze można go zacytować... nie wyrywając go z kontekstu, jak co poniektórzy.
Oryginalna część dyskusji brzmiała:
Prezydent SRW - Ale prawo federalne jest wyżej niż prawo lokalne i jest to zapisane w legalnie uchwalonej konstytucji.
Moja skromna osoba - Ale mnie obchodzi
Prezydent SRW - (przerywa w pół zdania): Warto o tym pamiętać.
Moja skromna osoba - (kontynuując przerwane zdanie) Po prostu nie mieszaj swojej dyktaury do Północnego Kentucky
Co do umowy natomiast, to cóż, słowo honoru to słaba gwarancja, a akt prawny spełnia jej funkcje dużo lepiej. I zawsze można go zacytować... nie wyrywając go z kontekstu, jak co poniektórzy.
August van Hagsen de la Sparasan