17 Mar 2022, 01:40:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Mar 2022, 02:10:13 przez Mistrz Budzimir VII.)
Proszę Państwa,
proszę się aż tak bardzo nie denerwować. Jesteśmy wszak różnymi ludźmi i pełna kontrola nad działaniami każdego nie jest możliwa. Trzeba z tej sytuacji jakoś wybrnąć z humorkiem bez obrażania się i siebie nawzajem. Oto moje fabularne oświadczenie:
proszę się aż tak bardzo nie denerwować. Jesteśmy wszak różnymi ludźmi i pełna kontrola nad działaniami każdego nie jest możliwa. Trzeba z tej sytuacji jakoś wybrnąć z humorkiem bez obrażania się i siebie nawzajem. Oto moje fabularne oświadczenie:
Cytat:
B U L L A
Arcypatriarchy Wszechbudzimiryzmu
Moralnego Głosu w Twojej GłowieHirschberg - Joksopolis, 16.03.2022
Drodzy Wierni. Dziś doszło do wielkiej tragedii. Królewska Flota Wojenna, nasi żołnierze dokonali haniebnego i bratobójczego ataku na Wielki Budzimirat Apfelisnel. Ucierpieli cywile, ucierpiały dzieci. Są szkody w zabudowaniach. Prawa Człowieka zostały złamane. Ja, jako władca Budzimiratu nie spodziewałem się takiej zdrady ze strony własnej ojczyzny. Od czasu upadku Nowodomu nie miał miejsca równie skandaliczny incydent uderzający w moją wiarę. Ja się na to nie zgadzam, nie ma na to mojej zgody. My jesteśmy religią wojny, ale wszystko musi mieć swoje miejsce i aby do niej doszło potrzebny jest pokój. Wzywam wojska Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu do natychmiastowego opuszczenia Apfelisnel, naprawy wyrządzonych szkód i zapłacenia mi godziwego zadośćuczynienia za straty moralne. W przypadku niespełnienia tych oczekiwań zerwana zostanie umowa o konfederacji między naszymi państwami i poproszę o objęcie wyspy protektoratem ze strony Związku Winkulijskiego.
Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

![[Obrazek: Ko-og.png]](https://i.ibb.co/THgDRFY/Ko-og.png)