06 Mar 2022, 13:49:27
Cytat:Nie wiem czy "giełda" jaką stworzyłem, może być w jakikolwiek sposób użyteczna, ale jeżeli tak to w postaram się wrzucić na discorda arkusz kaukulacyjny z excela, bo niestety ostatnio nie mam zbyt dużo czasu na prowadzenie tego typu dzialanosci — może ktoś inny jeśli się znajdzie i dostosuje ten arkusz na użytek projektu.
Prawdopodobnie wystarczyłoby zmieniać zakres losowania na bardziej lub mniej korzystny w zależności od podejmowanych przez Miniparlament decyzji. Ewentualnie po losowaniu wprowadzać jakąś konkretną zmianę. Niemniej, osobiście nie chcę tego brać na siebie, bo też nie chcę za bardzo siebie przeładować przy ogarnianiu tego - może później, jak już będzie to przenoszone na system informatyczny, to prędzej. Niemniej - jeżeli ktoś chce, to może to ogarnąć, mogę trochę pomóc
Cytat:Ogółem, to pomyślałem sobie, że może warto byłoby spróbować zrobić w ZW swoistą "dolinę krzemową", z jednej strony jest zaplecze informatyczne, część osób jeśli byłoby zainteresowanie mogłyby się podszkolić z programowania, a we współpracy z Leocją można byłoby założyć caly klaster firm informatyczni-technicznych.
Myślę, że i tak jesteśmy jednym z lepiej zinformatyzowanych państw w mikroświecie. Co prawda, z Leocją, Sarmacją, Lumerią, czy Wandystanem raczej nie mamy co się porównywać, ale i tak jesteśmy w stanie ich "gonić".
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I