12 Lut 2022, 21:09:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12 Lut 2022, 21:42:37 przez Leszek Ebe-Grüner.)
No i czas przedstawić drugi wyścig Klasy A.
Klasa A, 12 okrążeń(Przez pierwsze 6 okrążeń Mgła, przez kolejne 6 okrążeń Zachmurzenie)
Iron Speedway Grüner
![[Obrazek: 99633905753129052.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129052.png)
Pole Position:
Pierwszy-Robert Kubica
Drugi-Roberto Ramirez
Trzeci-Kevin McParley
Czwarty-Vasyl Jugovic
Piąta-Urszula Janikowska
Szósty-Miguel Mendoza
Siódmy-Luiz Filis
Ósmy-Alfred Espinioza
Wszyscy kierowcy ustawieni są przy swoich pozycjach. Czekają na zielone światła... Widoczność jest słaba. Jest ponuro... Tylko Miguel jest taki spokojny... Jakby siedziała w nim jakaś moc... I pojawiło się zielone!! Wszyscy ruszyli. Miguel widać był w formie i co ciekawe, nie wykazywał swoich typowych zachowań. Jakby nagle 100% się na wyścigu się skupił. Pierwsze okrążenie i wyprzedził na ostatnim zakręcie Urszulę! Jest i drugie okrążenie, a Robert Kubica jakby był coraz wolniejszy, a Roberto coraz bliżej niego. Zarówno Robert, jak i Roberto wiedzieli, co się wydarzyło na tym torze, to nie robili niebezpiecznych wyprzedzeń. Jednak Miguel jak zachipnotyzowany. Jak Demom Mgły pędził dalej. Wyprzedził niepewnego siebie Vasyla Jugovica na drugim okrążeniu... Kevin przez radio go chwalił, ale ten nie zaeragował... Trzecie okrążenie i jest bliski Kevina. Powiedział wtedy ,,Nie bądź zły przyjacielu, ale muszę ciebie wyprzedzić, jak i wszystkich przed de mną. Kevin zdziwiony, ale Miguel realizuje swój plan i faktycznie wyprzedza go, lecz dopiero w czwartym okrążeniu po długim boju. Na piątym okrążeniu dogania Roberto Ramireza i Roberta Kubicę. Ci zdziwieni, że tak daleko Miguel zaszedł, zaczęli torować mu drogę. Lecz na marne... W szóstym okrążeniu Miguel wyprzedza Roberto i wszyscy w szoku! Przed byciem zwycięzcą, na drodze stoi mu tylko Robert Kubica.... Siódme okrążenie i jest walka między Robertem, a Miguelem...
Jednak mgła powoli zanika i... Robi się 8 okrążenie i Miguel nagle panikuje ,,Co się stało z moją wspaniała fryzurą?!!!" I jak szalony zakręcał w lewo i w prawo, a wtedy Kevin do niego przez radio gadał ,,Weź się w garść! Walczysz o pierwsze miejsce z Kubicą!", po czym na szczęście dość szybko doszedł do siebie, ale już Robert powoli mu uciekał. Dlatego swoim samochodem, postanowił się przykleić do samochodu Roberta Kubicy. Ta metoda okazała się skuteczna i Robert miał problem by się od niego odkleić. Roberto Ramirez to wykorzystuje i na 9 okrążeniu wyprzedza ich obu! Na 10 okrążeniu, to samo robi Kevin McParley i powiedział ,,Dobra robota Miguel, teraz mogę z Roberto powalczyć o pierwsze miejsce! Tak trzymaj!". Rozpoczyna się przedostatnie okrążenie i Urszula zaczyna agresywniej jechać i na drugim zakręcie wyprzedza Vasyla! W tym samym okrążeniu, w końcu Robert Kubica uwalnia się od Miguela! Ponadto Alfred Espinioza wyprzedza Luiza Filisa! Rozpoczęło się ostatnie okrążenie i Urszula brnie do przodu i wyprzedza już zwykłego Miguela Mendozę. Pierwszy linię mety przekracza Roberto Ramirez, drugie miejsce zajmuję Kevin McParley. Ponadto na ostatniej prostej jest walka między Urszulą, a Robertem. Urszula do siebie ,,Teraz albo nigdy!" Dodaję full gazu i wyprzedza Roberta Kubicę o centymetry! Na piątej pozycji kończy Miguel Mendoza, szósty przekracza linię mety Vasyl Jugovic. Na siódmym miejscu jest Alfred Espinioza i na samym końcu, na ostatnim miejscu znajduję się Luiz Filis! Tak też wyścig się kończy.
Zwycięzca-Roberto Ramirez
Drugi-Kevin McParley(+0,5 s)
Trzecia-Urszula Janikowska(+3,1 s)
Czwarty-Robert Kubica(+3,2 s)
Piąty-Miguel Mendoza(+7,8 s)
Szósty-Vasyl Jugovic(+9,2 s)
Siódmy-Alfred Espinioza(+1 okrążenie)
Ósmy-Luiz Filis(+2 okrążenia)
Tak wygląda punktacja wyścigowa:
Roberto Ramirez-10 punktów
Kevin McParley-8 punktów
Urszula Janikowska-6 punktów
Robert Kubica-4 punkty
Miguel Mendoza-2 punkty
Vasyl Jugovic-1 punkt
Alfred Espinioza i Luiz Filis-0 punktów
A teraz czas na punktację sezonową kierowców:
Złoto-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 18 punktów
Srebro-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 14 punktów
Brąz-Robert Kubica(Bora Dream Team): 14 punktów
4 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 8 punktów
5 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 5 punktów
6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 3 punkty
7 Miejsce-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed) i Luiz Filis(Bora Dream Team): 0 punktów
A tak wygląda punktacja sezonowa zespołów:
Mistrz-Verdeńska Ekipa Samochodowa: 23 punkty
2 Miejsce-Azymucki Klub Sportowy: 17 punktów
3 Miejsce-Bora Dream Team: 14 punktów
4 Miejsce-Zaibatsu Racing Speed: 8 punktów
A tyle zarobiły kluby za wyścigi:
Verdeńska Ekipa Samochodowa-50.000$-8.000$(Premia dla kierowcy za wygraną)=42.000$
Azymucki Klub Sportowy: 25.000$
Zaibatsu Racing Speed: 10.000$
Stan techniczny samochodów po wyścigu:
Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Silnik: 83%
-Zawieszenie: 93%
-Hamulce: 71%
-Nadwozie: 100%
Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy):
-Silnik: 76%
-Zawieszenie: 70%
-Hamulce: 66%
-Nadwozie: 99%
Robert Kubica(Bora Dream Team):
-Silnik: 65%
-Hamulce: 64%
-Nadwozie: 90%
Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed):
-Silnik: 71%
-Zawieszenie: 72%
-Hamulce: 70%
Vasyl Jugowic(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Zawieszenie: 94%
-Hamulce: 80%
Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy):
-Silnik: 70%
-Zawieszenie: 76%
-Nadwozie: 87%
Luiz Filis(Bora Dream Team):
-Silnik: 60%
-Zawieszenie: 59%
-Hamulce: 58%
Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed):
-Zawieszenie: 64%
-Hamulce: 55%
No i na koniec krótkie komentarze, ale tym razem aż od 5 osób! Fan Verdeńskiej Ekipy Samochodowej, Kevina McParleya, Urszuli Janikowskiej, Roberta Kubicy i Eksperta od Wyścigów Bena Jimsona.
-Fan Verdeńskiej Ekipy Samochodowej: Tak jest, oł jeeee... Roberto Ramirez rządzi. Wiedziałem że wygra ten wyścig! To jest zajebisty kierowca! A widzieliście tą prędkość? Nie do pobicia! ROBERTO ROBERTO ROBERTO
-Kevin McParley: Przede wszystkim Miguel zrobił kawał dobrej roboty. Oczywiście Roberto miał farta, że go nie wyprzedziłem, ale cóż. Drugie miejsce też jest bardzo dobre. No i ci wszyscy tak głosowali że Robert Kubica wygra, a tymczasem jego wyprzedziła nawet kobieta w tym wyścigu! Także no nie, nie ma tu pewniaków, jak to się wydaje innym. Roberto też nie jest pewniakiem i ja to wam niedługo udowodnię.
-Urszula Janikowska: Był to jak dotąd mój najlepszy wyścig. Udało mi się wyprzedzić nawet Roberta Kubicę! A jak wiemy, on wygrał poprzedni wyścig. Moim celem jest być w top 3 kierowców pierwszego sezonu AMLWA. Będę na to ciężko pracować, by jutro to udowodnić.
-Robert Kubica: Nie tego się spodziewałem. Miguel zrobił totalny chaos w czołówce. A następnie się do mnie przykleił i ciężko było go się pozbyć. Wprawdzie Miguel to nie wymówka, bo też mogłem ugrać to lepiej, ale nawet najlepszym się to zdarza. Oczywiście w następnym wyścigu, będę ponownie chciał wygrać wyścig. Nie będzie to takie łatwe, bo będę startował z czwartej pozycji, ale myślę, że jest to zwycięstwo w zasięgach moich rąk.
-Ekspert od Wyścigów Ben Jimson: Miguel Mendoza podczas mgły, myślę że zaskoczył wszystkich. Tak jakby miał dwie strony medalu, gdzie z jednej jest sobie, takim o śmieszkiem, ale jak pojawia się mgła, to jest naprawdę liczącym się graczem na arenie wyścigowej. Robert słaby występ jak na niego. I oczywiście gratulacje wygranej dla Roberto Ramireza. Wykorzystał zamieszanie i zajął dość łatwo pierwsze miejsce. I mimo że miał blisko za plecami Kevina McParleya, to do końca wyścigu nie dał się wyprzedzić.
Wyniki głosowania:
1.Zmiana nazwy z AMLWA na MW GT AK(Sprofesjonalizowanie wyścigów):
-6 Za(Dla przypomnienia, wartość głosu pana Artura Kardacza to 2)
-1 Wstrzymuje się
2.Wyścigi we wszystkich regionach Winkulii:
-Wszyscy Za
3.Profesjonalny jeden rodzaj samochodu wyścigowego:
-2 Za
-5 Wstrzymuje się(Dla przypomnienia, wartość głosu pana Artura Kardacza to 2)
Tym samym wszystkie nowe zasady zostały przyjęte i będą obowiązały od drugiego sezonu.
Budżet Gelenka Anne: 172.000$
Zapłacenie za naprawę samochodu Ivana Krewczenki: -8.900$
Zapłacenie za naprawę samochodu Adama Bożydara: -9.925$
-----------------------------------------------------
Budżet po zapłaceniu napraw: 153.175$
No i na koniec 3 wymagające treningi dla Gelenka Anne. oto ich efekty:
Ivan Krewczenko
-Kierowca(średnia): 10
-Wyprzedzanie: 11+1,5=12,5
-Zakręty: 8+2=10
-Hamowanie: 6+0,5=6,5
-Kondycja: 10+0,5=10,5
-Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i
+0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia)
-Region: Volkian
-Klub: Gelenka Anne(+6.000$ premii za wygrany wyścig)
Adam Bożydar
-Kierowca(średnia): 6
-Wyprzedzanie: 8+1=9
-Zakręty: 5,5
-Hamowanie: 1,5+1=2,5
-Kondycja: 3,5+2,5=6
-Ulubiona Pogoda: Słonecznie(+1 pkt do wyprzedzania podczas
słońca)
-Region: Osaczesko
-Klub: Gelenka Anne
Klasa A, 12 okrążeń(Przez pierwsze 6 okrążeń Mgła, przez kolejne 6 okrążeń Zachmurzenie)
Iron Speedway Grüner
![[Obrazek: 99633905753129052.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129052.png)
Pole Position:
Pierwszy-Robert Kubica
Drugi-Roberto Ramirez
Trzeci-Kevin McParley
Czwarty-Vasyl Jugovic
Piąta-Urszula Janikowska
Szósty-Miguel Mendoza
Siódmy-Luiz Filis
Ósmy-Alfred Espinioza
Wszyscy kierowcy ustawieni są przy swoich pozycjach. Czekają na zielone światła... Widoczność jest słaba. Jest ponuro... Tylko Miguel jest taki spokojny... Jakby siedziała w nim jakaś moc... I pojawiło się zielone!! Wszyscy ruszyli. Miguel widać był w formie i co ciekawe, nie wykazywał swoich typowych zachowań. Jakby nagle 100% się na wyścigu się skupił. Pierwsze okrążenie i wyprzedził na ostatnim zakręcie Urszulę! Jest i drugie okrążenie, a Robert Kubica jakby był coraz wolniejszy, a Roberto coraz bliżej niego. Zarówno Robert, jak i Roberto wiedzieli, co się wydarzyło na tym torze, to nie robili niebezpiecznych wyprzedzeń. Jednak Miguel jak zachipnotyzowany. Jak Demom Mgły pędził dalej. Wyprzedził niepewnego siebie Vasyla Jugovica na drugim okrążeniu... Kevin przez radio go chwalił, ale ten nie zaeragował... Trzecie okrążenie i jest bliski Kevina. Powiedział wtedy ,,Nie bądź zły przyjacielu, ale muszę ciebie wyprzedzić, jak i wszystkich przed de mną. Kevin zdziwiony, ale Miguel realizuje swój plan i faktycznie wyprzedza go, lecz dopiero w czwartym okrążeniu po długim boju. Na piątym okrążeniu dogania Roberto Ramireza i Roberta Kubicę. Ci zdziwieni, że tak daleko Miguel zaszedł, zaczęli torować mu drogę. Lecz na marne... W szóstym okrążeniu Miguel wyprzedza Roberto i wszyscy w szoku! Przed byciem zwycięzcą, na drodze stoi mu tylko Robert Kubica.... Siódme okrążenie i jest walka między Robertem, a Miguelem...
Jednak mgła powoli zanika i... Robi się 8 okrążenie i Miguel nagle panikuje ,,Co się stało z moją wspaniała fryzurą?!!!" I jak szalony zakręcał w lewo i w prawo, a wtedy Kevin do niego przez radio gadał ,,Weź się w garść! Walczysz o pierwsze miejsce z Kubicą!", po czym na szczęście dość szybko doszedł do siebie, ale już Robert powoli mu uciekał. Dlatego swoim samochodem, postanowił się przykleić do samochodu Roberta Kubicy. Ta metoda okazała się skuteczna i Robert miał problem by się od niego odkleić. Roberto Ramirez to wykorzystuje i na 9 okrążeniu wyprzedza ich obu! Na 10 okrążeniu, to samo robi Kevin McParley i powiedział ,,Dobra robota Miguel, teraz mogę z Roberto powalczyć o pierwsze miejsce! Tak trzymaj!". Rozpoczyna się przedostatnie okrążenie i Urszula zaczyna agresywniej jechać i na drugim zakręcie wyprzedza Vasyla! W tym samym okrążeniu, w końcu Robert Kubica uwalnia się od Miguela! Ponadto Alfred Espinioza wyprzedza Luiza Filisa! Rozpoczęło się ostatnie okrążenie i Urszula brnie do przodu i wyprzedza już zwykłego Miguela Mendozę. Pierwszy linię mety przekracza Roberto Ramirez, drugie miejsce zajmuję Kevin McParley. Ponadto na ostatniej prostej jest walka między Urszulą, a Robertem. Urszula do siebie ,,Teraz albo nigdy!" Dodaję full gazu i wyprzedza Roberta Kubicę o centymetry! Na piątej pozycji kończy Miguel Mendoza, szósty przekracza linię mety Vasyl Jugovic. Na siódmym miejscu jest Alfred Espinioza i na samym końcu, na ostatnim miejscu znajduję się Luiz Filis! Tak też wyścig się kończy.
Zwycięzca-Roberto Ramirez
Drugi-Kevin McParley(+0,5 s)
Trzecia-Urszula Janikowska(+3,1 s)
Czwarty-Robert Kubica(+3,2 s)
Piąty-Miguel Mendoza(+7,8 s)
Szósty-Vasyl Jugovic(+9,2 s)
Siódmy-Alfred Espinioza(+1 okrążenie)
Ósmy-Luiz Filis(+2 okrążenia)
Tak wygląda punktacja wyścigowa:
Roberto Ramirez-10 punktów
Kevin McParley-8 punktów
Urszula Janikowska-6 punktów
Robert Kubica-4 punkty
Miguel Mendoza-2 punkty
Vasyl Jugovic-1 punkt
Alfred Espinioza i Luiz Filis-0 punktów
A teraz czas na punktację sezonową kierowców:
Złoto-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 18 punktów
Srebro-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 14 punktów
Brąz-Robert Kubica(Bora Dream Team): 14 punktów
4 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 8 punktów
5 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 5 punktów
6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 3 punkty
7 Miejsce-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed) i Luiz Filis(Bora Dream Team): 0 punktów
A tak wygląda punktacja sezonowa zespołów:
Mistrz-Verdeńska Ekipa Samochodowa: 23 punkty
2 Miejsce-Azymucki Klub Sportowy: 17 punktów
3 Miejsce-Bora Dream Team: 14 punktów
4 Miejsce-Zaibatsu Racing Speed: 8 punktów
A tyle zarobiły kluby za wyścigi:
Verdeńska Ekipa Samochodowa-50.000$-8.000$(Premia dla kierowcy za wygraną)=42.000$
Azymucki Klub Sportowy: 25.000$
Zaibatsu Racing Speed: 10.000$
Stan techniczny samochodów po wyścigu:
Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Zawieszenie: 93%
-Hamulce: 71%
Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy):
-Silnik: 76%
-Hamulce: 66%
Robert Kubica(Bora Dream Team):
-Silnik: 65%
-Nadwozie: 90%
Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed):
-Silnik: 71%
-Zawieszenie: 72%
-Hamulce: 70%
Vasyl Jugowic(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Zawieszenie: 94%
-Hamulce: 80%
Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy):
-Zawieszenie: 76%
-Nadwozie: 87%
Luiz Filis(Bora Dream Team):
-Silnik: 60%
-Zawieszenie: 59%
-Hamulce: 58%
Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed):
-Zawieszenie: 64%
-Hamulce: 55%
No i na koniec krótkie komentarze, ale tym razem aż od 5 osób! Fan Verdeńskiej Ekipy Samochodowej, Kevina McParleya, Urszuli Janikowskiej, Roberta Kubicy i Eksperta od Wyścigów Bena Jimsona.
-Fan Verdeńskiej Ekipy Samochodowej: Tak jest, oł jeeee... Roberto Ramirez rządzi. Wiedziałem że wygra ten wyścig! To jest zajebisty kierowca! A widzieliście tą prędkość? Nie do pobicia! ROBERTO ROBERTO ROBERTO
-Kevin McParley: Przede wszystkim Miguel zrobił kawał dobrej roboty. Oczywiście Roberto miał farta, że go nie wyprzedziłem, ale cóż. Drugie miejsce też jest bardzo dobre. No i ci wszyscy tak głosowali że Robert Kubica wygra, a tymczasem jego wyprzedziła nawet kobieta w tym wyścigu! Także no nie, nie ma tu pewniaków, jak to się wydaje innym. Roberto też nie jest pewniakiem i ja to wam niedługo udowodnię.
-Urszula Janikowska: Był to jak dotąd mój najlepszy wyścig. Udało mi się wyprzedzić nawet Roberta Kubicę! A jak wiemy, on wygrał poprzedni wyścig. Moim celem jest być w top 3 kierowców pierwszego sezonu AMLWA. Będę na to ciężko pracować, by jutro to udowodnić.
-Robert Kubica: Nie tego się spodziewałem. Miguel zrobił totalny chaos w czołówce. A następnie się do mnie przykleił i ciężko było go się pozbyć. Wprawdzie Miguel to nie wymówka, bo też mogłem ugrać to lepiej, ale nawet najlepszym się to zdarza. Oczywiście w następnym wyścigu, będę ponownie chciał wygrać wyścig. Nie będzie to takie łatwe, bo będę startował z czwartej pozycji, ale myślę, że jest to zwycięstwo w zasięgach moich rąk.
-Ekspert od Wyścigów Ben Jimson: Miguel Mendoza podczas mgły, myślę że zaskoczył wszystkich. Tak jakby miał dwie strony medalu, gdzie z jednej jest sobie, takim o śmieszkiem, ale jak pojawia się mgła, to jest naprawdę liczącym się graczem na arenie wyścigowej. Robert słaby występ jak na niego. I oczywiście gratulacje wygranej dla Roberto Ramireza. Wykorzystał zamieszanie i zajął dość łatwo pierwsze miejsce. I mimo że miał blisko za plecami Kevina McParleya, to do końca wyścigu nie dał się wyprzedzić.
Wyniki głosowania:
1.Zmiana nazwy z AMLWA na MW GT AK(Sprofesjonalizowanie wyścigów):
-6 Za(Dla przypomnienia, wartość głosu pana Artura Kardacza to 2)
-1 Wstrzymuje się
2.Wyścigi we wszystkich regionach Winkulii:
-Wszyscy Za
3.Profesjonalny jeden rodzaj samochodu wyścigowego:
-2 Za
-5 Wstrzymuje się(Dla przypomnienia, wartość głosu pana Artura Kardacza to 2)
Tym samym wszystkie nowe zasady zostały przyjęte i będą obowiązały od drugiego sezonu.
Budżet Gelenka Anne: 172.000$
Zapłacenie za naprawę samochodu Ivana Krewczenki: -8.900$
Zapłacenie za naprawę samochodu Adama Bożydara: -9.925$
-----------------------------------------------------
Budżet po zapłaceniu napraw: 153.175$
No i na koniec 3 wymagające treningi dla Gelenka Anne. oto ich efekty:
Ivan Krewczenko
-Kierowca(średnia): 10
-Wyprzedzanie: 11+1,5=12,5
-Zakręty: 8+2=10
-Hamowanie: 6+0,5=6,5
-Kondycja: 10+0,5=10,5
-Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i
+0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia)
-Region: Volkian
-Klub: Gelenka Anne(+6.000$ premii za wygrany wyścig)
Adam Bożydar
-Kierowca(średnia): 6
-Wyprzedzanie: 8+1=9
-Zakręty: 5,5
-Hamowanie: 1,5+1=2,5
-Kondycja: 3,5+2,5=6
-Ulubiona Pogoda: Słonecznie(+1 pkt do wyprzedzania podczas
słońca)
-Region: Osaczesko
-Klub: Gelenka Anne