12 Lut 2022, 00:06:45
No i w końcu jest pierwszy wyścig Klasy A! Dla przypomnienia, trasa i pogoda:
Klasa A, 10 okrążeń(Przez 7 okrążeń słonecznie, potem 3 okrążenia Zachmurzenie)
Albion Standard
![[Obrazek: 99633905753129050.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129050.png)
Pole Position:
Pierwszy-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa)
Drugi-Robert Kubica(Bora Dream Team)
Trzeci-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy)
Czwarta-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed)
Piąty-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy)
Szósty-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa)
Siódmy-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed)
Ósmy-Luiz Filis(Bora Dream Team)
Wszyscy są już przy starcie... czerwone światło... Miguel Mendoza poprawie fryzurę... Roberto Ramirez wdech... wydech... Zielone! Na początku Vasyl Jugovic, wyprzedza Miguela Mendozę. Urszula również chcę udowodnić, że kobiety potrafią być w czołówce i chcę wyprzedzić Kevin McParleya, jednak ten nie daje się wyprzedzić i mówi przez radio do niej-Haha Frajerka! Jednak oczywiście wszyscy wrócili z powrotem skupieni w wyścig. Robert Kubica na drugim okrążeniu na pierwszym zawijasie, wyprzedził Roberta Ramireza. Na trzecim okrążeniu Luiz Filis wyprzedza Alfreda Espinioze na drugiej prostej! Od czwartego okrążenia widać pojedynek o trzecie miejsce, między Kevinem, Urszulą i Vasylem! Aż do 6 okrążenia zmieniają się pozycjami. Jednak przy 7 okrążeniu Vasyl i Kevin oddalają się od Urszuli i tym samym pojedynek o 3 miejsce, został między tą dwójką! Natomiast Miguel Mendoza postanowił się odezwać do radia do Urszuli-hej blondyno, a ty wiesz że takie panienki nie powinny się ścigać, tylko być podrywane przez Miguela Mendozę?? Niestety, takie dokuczliwości mu nie pomogły i tylko zwiększyła się różnica czasu między nim, a Urszulą. Robert Kubica, oczywiście nie ma sobie równych i jedzie sobie na chillku. Ostatecznie wygrywa on też ten wyścig. Na drugim miejscu dojeżdża Roberto Ramirez. Trzeci jest ostatecznie Kevin McParley, a dopiero czwarty to Vasyl Jugovic. Na piątej pozycji ukończyła Urszula Janikowska. Szóstą lokatę zdobył Miguel Mendoza. Przedostatni kończy Luiz Filis, a ostatnie miejsce zajmuję Alfred Espinioza.
Ostatecznie tak kończy się wyścig:
Zwycięzca-Robert Kubica
Drugi-Roberto Ramirez(+2,3 s)
Trzeci-Kevin McParley(+4,5 s)
Czwarty-Vasyl Jugovic(+4,7 s)
Piąta-Urszula Janikowska(+6,8 s)
Szósty-Miguel Mendoza(+14,1 s)
Siódmy-Luiz Filis(+1 okrążenie)
Ósmy-Alfred Espinioza(+1 okrążenie)
Tym samym tak wygląda punktacja wyścigowa i zarazem też sezonowa na ten moment:
Złoto-Robert Kubica(Bora Dream Team): 10 punktów
Srebro-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 8 punktów
Brąz-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 6 punktów
4 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 4 punkty
5 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 2 punkty
6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 1 punkt
7 Miejsce: Luiz Filis(Bora Dream Team) i Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed): 0 punktów
A tyle zarobiły kluby za wyścigi:
Bora Dream Team-50.000$-20.000$(Premia dla kierowcy za wygraną)=30.000$
Verdeńska Ekipa Samochodowa: 25.000$
Azymucki Klub Sportowy: 10.000$
Stan techniczny samochodów po wyścigu:
Robert Kubica(Bora Dream Team):
-Silnik: 78%
-Zawieszenie: 77%
-Hamulce: 84%
-Nadwozie: 100%
Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Silnik: 80%
-Zawieszenie: 76%
-Hamulce: 91%
Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy):
-Silnik: 84%
-Zawieszenie: 75%
-Hamulce: 90%
-Nadwozie: 99%
Vasyl Jugowic(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Silnik: 79%
-Zawieszenie: 71%
-Hamulce: 88%
Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed):
-Silnik: 82%
-Zawieszenie: 83%
-Hamulce: 85%
Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy):
-Zawieszenie: 80%
Luiz Filis(Bora Dream Team):
-Silnik: 74%
-Zawieszenie: 69%
-Hamulce: 87%
Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed):
-Hamulce: 76%
A teraz czas zobaczyć krótkie wypowiedzi fanke Bora Dream Team, Roberto Ramireza, Miguela Mendozy oraz Eksperta od wyścigów Ben Jimson:
-Fanka Bora Dream Team: Tak!!! Jestem wierną fanką Roberta Kubicy! Oglądałam każdy jego wyścig i zasłużył na wygraną! Mam nawet kalendarz, na którym on się znajduję! My wszyscy liczymy na ciebie Robert!
-Robert Ramirez: No niestety, drugie miejsce. Robert Kubica jest zdecydowanie w formie. Ale mimo wszystko się nie poddamy i sam on będzie do pokonania. Mam nadzieję że nasz prezes o nas zadba i będzie nas trenował przed jutrzejszym, kolejnym wyścigiem.
-Miguel Mendoza: Jakaś blondynka mnie wyprzedziła... To jest dramat... Urszula zdecydowanie mnie prześladuję i nie daję mi się wykazać. Nie to co Kevin. Nie lubię jej, mimo że jest ładna. Mam swoją godność! I jestem smutny.
-Ben Jimson: Urszula jak na kobietę w wyścigach, bardzo dobrze sobie poradziła. Jednak widać jeszcze różnicę między nią, a najtwardszymi zawodnikami tych wyścigów. Czeka ją wiele pracy. No i oczywiście gratulacje dla Roberta Kubicy. Wygrał na spokojnie ten wyścig. Ponadto z porównaniem do Klasy B, tutaj zawodnicy byli fair-play i prawie nie dochodziło do żadnych zarysowań samochodów. Na koniec dodam, że Azymucki Klub Sportowy, wydaje mi się taki specyficzny. A to bardzo dobrze, bo będzie też medialny i zapewni nam większą ilość widzów.
Klasa A, 10 okrążeń(Przez 7 okrążeń słonecznie, potem 3 okrążenia Zachmurzenie)
Albion Standard
![[Obrazek: 99633905753129050.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129050.png)
Pole Position:
Pierwszy-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa)
Drugi-Robert Kubica(Bora Dream Team)
Trzeci-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy)
Czwarta-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed)
Piąty-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy)
Szósty-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa)
Siódmy-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed)
Ósmy-Luiz Filis(Bora Dream Team)
Wszyscy są już przy starcie... czerwone światło... Miguel Mendoza poprawie fryzurę... Roberto Ramirez wdech... wydech... Zielone! Na początku Vasyl Jugovic, wyprzedza Miguela Mendozę. Urszula również chcę udowodnić, że kobiety potrafią być w czołówce i chcę wyprzedzić Kevin McParleya, jednak ten nie daje się wyprzedzić i mówi przez radio do niej-Haha Frajerka! Jednak oczywiście wszyscy wrócili z powrotem skupieni w wyścig. Robert Kubica na drugim okrążeniu na pierwszym zawijasie, wyprzedził Roberta Ramireza. Na trzecim okrążeniu Luiz Filis wyprzedza Alfreda Espinioze na drugiej prostej! Od czwartego okrążenia widać pojedynek o trzecie miejsce, między Kevinem, Urszulą i Vasylem! Aż do 6 okrążenia zmieniają się pozycjami. Jednak przy 7 okrążeniu Vasyl i Kevin oddalają się od Urszuli i tym samym pojedynek o 3 miejsce, został między tą dwójką! Natomiast Miguel Mendoza postanowił się odezwać do radia do Urszuli-hej blondyno, a ty wiesz że takie panienki nie powinny się ścigać, tylko być podrywane przez Miguela Mendozę?? Niestety, takie dokuczliwości mu nie pomogły i tylko zwiększyła się różnica czasu między nim, a Urszulą. Robert Kubica, oczywiście nie ma sobie równych i jedzie sobie na chillku. Ostatecznie wygrywa on też ten wyścig. Na drugim miejscu dojeżdża Roberto Ramirez. Trzeci jest ostatecznie Kevin McParley, a dopiero czwarty to Vasyl Jugovic. Na piątej pozycji ukończyła Urszula Janikowska. Szóstą lokatę zdobył Miguel Mendoza. Przedostatni kończy Luiz Filis, a ostatnie miejsce zajmuję Alfred Espinioza.
Ostatecznie tak kończy się wyścig:
Zwycięzca-Robert Kubica
Drugi-Roberto Ramirez(+2,3 s)
Trzeci-Kevin McParley(+4,5 s)
Czwarty-Vasyl Jugovic(+4,7 s)
Piąta-Urszula Janikowska(+6,8 s)
Szósty-Miguel Mendoza(+14,1 s)
Siódmy-Luiz Filis(+1 okrążenie)
Ósmy-Alfred Espinioza(+1 okrążenie)
Tym samym tak wygląda punktacja wyścigowa i zarazem też sezonowa na ten moment:
Złoto-Robert Kubica(Bora Dream Team): 10 punktów
Srebro-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 8 punktów
Brąz-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 6 punktów
4 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 4 punkty
5 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 2 punkty
6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 1 punkt
7 Miejsce: Luiz Filis(Bora Dream Team) i Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed): 0 punktów
A tyle zarobiły kluby za wyścigi:
Bora Dream Team-50.000$-20.000$(Premia dla kierowcy za wygraną)=30.000$
Verdeńska Ekipa Samochodowa: 25.000$
Azymucki Klub Sportowy: 10.000$
Stan techniczny samochodów po wyścigu:
Robert Kubica(Bora Dream Team):
-Silnik: 78%
-Zawieszenie: 77%
-Hamulce: 84%
Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Zawieszenie: 76%
-Hamulce: 91%
Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy):
-Silnik: 84%
-Zawieszenie: 75%
-Hamulce: 90%
Vasyl Jugowic(Verdeńska Ekipa Samochodowa):
-Hamulce: 88%
Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed):
-Silnik: 82%
-Zawieszenie: 83%
Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy):
-Zawieszenie: 80%
Luiz Filis(Bora Dream Team):
-Silnik: 74%
-Zawieszenie: 69%
-Hamulce: 87%
Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed):
-Hamulce: 76%
A teraz czas zobaczyć krótkie wypowiedzi fanke Bora Dream Team, Roberto Ramireza, Miguela Mendozy oraz Eksperta od wyścigów Ben Jimson:
-Fanka Bora Dream Team: Tak!!! Jestem wierną fanką Roberta Kubicy! Oglądałam każdy jego wyścig i zasłużył na wygraną! Mam nawet kalendarz, na którym on się znajduję! My wszyscy liczymy na ciebie Robert!
-Robert Ramirez: No niestety, drugie miejsce. Robert Kubica jest zdecydowanie w formie. Ale mimo wszystko się nie poddamy i sam on będzie do pokonania. Mam nadzieję że nasz prezes o nas zadba i będzie nas trenował przed jutrzejszym, kolejnym wyścigiem.
-Miguel Mendoza: Jakaś blondynka mnie wyprzedziła... To jest dramat... Urszula zdecydowanie mnie prześladuję i nie daję mi się wykazać. Nie to co Kevin. Nie lubię jej, mimo że jest ładna. Mam swoją godność! I jestem smutny.
-Ben Jimson: Urszula jak na kobietę w wyścigach, bardzo dobrze sobie poradziła. Jednak widać jeszcze różnicę między nią, a najtwardszymi zawodnikami tych wyścigów. Czeka ją wiele pracy. No i oczywiście gratulacje dla Roberta Kubicy. Wygrał na spokojnie ten wyścig. Ponadto z porównaniem do Klasy B, tutaj zawodnicy byli fair-play i prawie nie dochodziło do żadnych zarysowań samochodów. Na koniec dodam, że Azymucki Klub Sportowy, wydaje mi się taki specyficzny. A to bardzo dobrze, bo będzie też medialny i zapewni nam większą ilość widzów.