11 Lut 2022, 22:40:42
Sprawa o zmianie decyzji
Jako że został złożony protest, sędzia Kalosz zwrócił się z sprawą, do samego mnie, organizatora wyścigów.
Leszek Ebe-Grüner: Ze względu, że odbyty wyścig był niebezpieczny, najważniejszą informacją, będzie przede wszystkim przesunięcie drugiego wyścigu Klasy B, z dnia soboty, na dzień niedzieli oraz trzeci i ostatni wyścig zostaję przesunięty na następną sobotę. Natomiast wyścigi Klasy A, odbywać się będą bez zmian w tych samych dniach jak na początku. A wracając do sprawy protestu. Uważamy, że o ile słuszna została dana kara dla Antonio La Platy i tu zostanie ta kara bez zmian, tak pan Ryan Sambell, dostał zbyt surową karę. Po zapoznaniu się z materiałem ostatecznie doszedłem do takiego wniosku-Antonio faktycznie sprowokował Ryan'a, jednak nie jest to powód, by pański kierowca dał się złamać nerwom i spowodować razem z panem Antoniem do takiego niebezpiecznego zdarzenia. Od tego jestem ja, by zgłaszać mi, że dany zawodnik zachował się nie sportowo i wtedy kara zostaje nadana tylko i wyłącznie tej osobie. Jednak w tym przypadku kara należy się obu panom, aczkolwiek na pewno nie będzie ona taka sama, ze względów sytuacyjnych. Dlatego ogłaszam że kierowca Ryan Sambell, będzie mógł brać udział w następnym wyścigu, jednak kara -1 punktu nadal zostaje na jego koncie. Ponadto samochód pana Ryan'a Sambella będzie naprawiony do stanu 80%, we wszystkich aspektach, ze względu na zostanie sprowokowanym+odniesieniu obrażeń podczas tego wyścigu. niniejszym decyzja jest prawomocna.