15 Sty 2022, 21:40:36
Szanowni Zgromadzeni!
Zazwyczaj, kiedy pisze się dwa teksty w ciągu jednego dnia, pojawia się dylemat związany z tym, co powiedzieć, żeby się nie powtórzyć. Szczególnie teraz, kiedy zostałem już władcą koronowanym, którego legitymacja do władzy na ziemiach winkulijskich została ostatecznie potwierdzona. Miesiąc pracy, który jest za nami przyniósł zdecydowane zmiany, ale to nadal nie jest przełom, którego oczekuję. Będziemy dążyć do doskonałości, ale nigdy jej nie osiągniemy.
Jednak chciałbym w tym miejscu zarówno podziękować Wam, jak i prosić Was wszystkich, za i o wsparcie, jakie będzie potrzebne w trakcie sprawowania władzy królewskiej. Jest to wyzwanie ciężkie, którego podjąłem się świadomie. Cieszę się, że zostało ono mi powierzone i jestem pewny, że nie zawiodę.
Pragnę was również zapewnić, że nie zamierzam zwalniać. Już niedługo - bo 7 lutego, będziemy obchodzić IV rocznicę powstania Winkulii i postaram się, aby obchody odbyły w jak najbardziej wystawny sposób, pokazując to, co jest w Winkulii najlepsze.
Pragnę was również zapewnić, że nie zamierzam zwalniać. Już niedługo - bo 7 lutego, będziemy obchodzić IV rocznicę powstania Winkulii i postaram się, aby obchody odbyły w jak najbardziej wystawny sposób, pokazując to, co jest w Winkulii najlepsze.
Pamiętajcie, że to właśnie tutaj, Król jest dla ludzi, a nie ludzie dla Króla. Pamiętajcie, że zawsze macie we mnie wsparcie, zarówno merytoryczne, jak i techniczne. Że zawsze postaram się, jak tylko mogę, aby wam pomóc. I cieszę się, że mogę liczyć na wzajemność, czego dowodem jest dzisiejsza uroczystość.
Dziękuję, że byliście. Dziękuję, że jesteście. Proszę, abyście byli dalej. To właśnie dzięki Waszej obecności powstaje historia.
Gdy JKM zakończył przemówienie rozległy się wiwaty, a sam Alfred Fabian półgłosem dodał:
Bufet w postaci szwedzkiego stołu jest dostępny przez cały czas trwania uroczystości, proszę się nie krępować.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I