15 Sty 2022, 21:07:02
Po chwili głos zabrał również sam JKM
Drodzy Obywatele
Znamienici Goście
Drodzy Obywatele
Znamienici Goście
Dzisiaj obchodzimy wielki dzień. Dzień, w którym po dokładnie miesiącu dochodzi do koronacji Króla. Jest to zwieńczenie 4 tygodni pracy, która miała na celu podniesienie Związku Winkulijskiego, pokrzepienie Winkulijczyków na duchu, pokazanie, że nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa. Cieszę się, że te 30 dni pozwoliło nam na pokazanie, że jesteśmy liczącym się na arenie międzynarodowej państwem, że możemy tworzyć dobre i cieszące się zainteresowaniem inicjatywy, które porywają do wspólnej zabawy.
Mam nadzieję, że chociaż nie będzie dzisiaj wielkiego balu, rodem z Sarmacji, to znajdziecie ukojenie w dźwiękach winkulijskiej muzyki, a w waszych sercach pojawi się ognik twórczości, z którego z pomocą dzieł nordackich powstałych na przestrzeni lat wykrzesane będzie ognisko.
Dziękuję również wszystkim za obecność, jest to dla mnie niezwykle ważne. Dziękuję za wsparcie, na jakie mogę zawsze od was liczyć. To również wasze święto!
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I