16 Paż 2021, 14:25:40
Po trochę dłuższym namyśle, niż się tego spodziewałem, postanowiłem w kwestii danych ustaw, co następuje:
Ustawa o Państwowej Inicjatywie Religijno-Ekumenicznego Dialogu
Działając na podstawie art. 4. Dekretu o Trybunie Ludowej, postanowiłem zawetować niniejszą ustawę. Powodem tego stanu rzeczy jest ingerencja w funkcjonowanie wspólnot religijnych, czyli bezpośrednie naruszanie bożego ładu i tradycji.
Ustawa o Straży Granicznej Związku Winkulijskiego
Działając na podstawie art. 4. Dekretu, postanowiłem zawetować niniejszą ustawę. Osobiście nie mam nic przeciwko istnieniu takiej instytucji, jednakże obecna sytuacja uniemożliwia znalezienie odpowiednich osób do obsadzenia stanowisk w tej instytucji.
Ustawa o Królewskich Siłach Zbrojnych
Niniejszą ustawę postanowiłem podpisać z pominięciem art. 17 i 18. tej ustawy.
Ustawa o sukcesji
Postanowiłem podpisać tą ustawę w brzmieniu uchwalonym przez Trybunę Ludową.
Ustawa o Państwowej Inicjatywie Religijno-Ekumenicznego Dialogu
Działając na podstawie art. 4. Dekretu o Trybunie Ludowej, postanowiłem zawetować niniejszą ustawę. Powodem tego stanu rzeczy jest ingerencja w funkcjonowanie wspólnot religijnych, czyli bezpośrednie naruszanie bożego ładu i tradycji.
Ustawa o Straży Granicznej Związku Winkulijskiego
Działając na podstawie art. 4. Dekretu, postanowiłem zawetować niniejszą ustawę. Osobiście nie mam nic przeciwko istnieniu takiej instytucji, jednakże obecna sytuacja uniemożliwia znalezienie odpowiednich osób do obsadzenia stanowisk w tej instytucji.
Ustawa o Królewskich Siłach Zbrojnych
Niniejszą ustawę postanowiłem podpisać z pominięciem art. 17 i 18. tej ustawy.
Ustawa o sukcesji
Postanowiłem podpisać tą ustawę w brzmieniu uchwalonym przez Trybunę Ludową.