05 Lis 2018, 00:49:27
Drodzy Obywatele!
Niestety nie pamiętam stanu floty powietrznej, sprzed "zaćmienia", więc chciałbym zbudować ją od nowa. Jak możecie zauważyć, w tym wątku opisałem już kilka rodzajów samolotów. Przed dwa typami widnieją już skróty Mu. oraz RKL. Są to oczywiście skróty od państw członkowskich Federacji. Zamierzam przypisać do pozostałych rodzajów skróty, odpowiadające Socjalistycznej Republice Volkianu, Gubernatorstwie Koribii i Lotryganii.
Zainspirowałem się wydarzeniem fabularnym Pana Arcadia i postanowiłem, że każde państwo mogłoby się zaangażować w budowę fabryk wojskowych i produkcji samolotów wojskowych. Przedstawiam to o co mi chodzi:
Każde 20 postów napisane przez obywateli danego państwa członkowskiego będzie się równało wybudowaniu fabryk wojskowych. Będzie to trwało do 11 listopada do godziny 24:00.
Następnie każde 10 postów napisane od 12 listopada do 19 listopada do godziny 24:00 będzie się liczyło za 5 myśliwców.
Zastosujemy również przelicznik:
X*Y*5=Z
X--->Liczba postów napisana w przeciągu tygodnia
Y--->Liczba fabryk wybudowana w przeciągu najbliższych 7 dni
Z--->Liczba maszyn wyprodukowanych w przeciągu kolejnych 7 dni
Jako dodatkową motywacje dodam, że w państwie z największą ilością wyprodukowanych samolotów zostanie wybudowane największe wojskowe lotnisko w całej Federacji, które sfinansuje z prywatnych środków. Także w tym samym państwie zostanie wystawione główne skrzydło federacyjnych sił.
[/hr]
Z powodu, że niektóre państwa mają tylko jednego obywatela, jest możliwość przekazania "wolnej" ilości postów, co można narracyjnie brać za dofinansowanie.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros