11 Sty 2021, 21:41:35
Cóż, dziękuję za to pytanie, gdyż faktycznie należy na nie odpowiedzieć i nie ukrywam, zabrakło mi go w wywiadzie. Z drugiej strony natomiast bałem się trochę tego pytania i cieszę się, że go zabrakło.
Niemniej, tak faktycznie jestem aktywniejszy w Sarmacji, przez wzgląd na fakt, że jest tam po prostu aktywniej. Można analizować różne statystyki i co prawda, w Związku napisałem ok. 10 razy mniej wiadomości. Co akuratnie oddaje stan ogólny aktywności, gdzie całe Księstwo Sarmacji ma ok. 10 razy więcej wypowiedzi, niż Związek.
Policzyłem również procenty. W Księstwie Sarmacji moja aktywność stanowi ok. 5% całej aktywności. Tymczasem w Związku Winkulijskim jest to jakieś 8%. Dodatkowo warto zauważyć, że w tym czasie powstały dwie inicjatywy systemowe - Związkowy Bank Centralny, nad którym pracowałem przez dosyć długi czas oraz to, że powstała wersja jest już drugą odsłoną. Tymczasem w Sarmacji powstała Hasselandzka Kolekcja Kart.
Podkreślałem już wcześniej, że jeżeli mam skrypcić, to wolę to robić dla większej grupy. Dlatego też zależy mi na tym, aby zgromadzić wokół Związku Winkulijskiego jak najwięcej państw i osób. Nie mogę zapewnić, że proporcja aktywności zmieni się, bo jest to przede wszystkim zależne od aktywności pozostałych obywateli Związku Winkulijskiego, niemniej jednak trzeba zaznaczyć, że proporcja z pewnością się zmieni.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I