02 Gru 2020, 22:45:11
Szanowny Ministrze, już rozwiewam wątpliwości
Kwestie podatkowe zdecydowałem się przenieść do oddzielnego aktu prawnego, aby było to możliwe doprecyzowanie zasad ich pobierania w zależności od tego, kto w tym czasie będzie zajmował się Związkowym Bankiem Centralnym. Bez różnicy, czy to będę ja, czy będzie to kto inny.
Podobnie rozwiązanie to rozwiązuje również problem z pensjami. Niemniej, zamierzam dalej rozwijać Związkowy Bank Centralny, więc w niedalekiej przyszłości możliwe jest, że podatki będą pobierane automatycznie, jak również pensje będą wypłacane z automatu. Tym bardziej, że jest to rzecz, która wymaga trochę więcej skrypcenia i stwierdziłem, że nie ma sensu jej wprowadzać razem z oficjalnym startem ZBC.
Bank nie ma zarządcy, bo jest tylko podstawą, natomiast Skarbem Państwa zarządza Minister ds. Finansów (co już w ustawie jest zawarte). Dopóki system istnieje i to ja jestem jego twórcą, oczywiste jest, że dopóki jestem w mikroświecie, bez względu gdzie - system jest przeze mnie wspierany i rozwijany, a w przyszłości powinien być samowystarczalny. Nie ma powodów, aby ktoś stał przy sprawnej latarni i czekał, aż żarówka zgaśnie.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I