30 Gru 2018, 01:42:25
Szanowni Panowie Posłowie, ale prosiłbym poprawić te „plusy” na „iksy”. Formalności winno się choć jeden raz stać zadość. Tymczasem, jeszcze zanim zaprezentuję harmonogram dzisiejszych i przyszłych obrad, chciałbym załatwić inną konieczną formalność:
Wracając do porządku nocnego sesji, chciałbym przed Wami, Szanowni Posłowie, zaproponować harmonogram Wielkiej Debaty:
Ze względu na problemy techniczne z BBCode'em na moim tablecie, zatwierdzenie listy obecności poprzez zaznaczenie ostatniego miejsca na liście dopełni się w kolejnym poście.
Cytat:Wysoka Izbo Ziem Daleriańskich!
Chciałbym oficjalnie, przy Was jako świadkach tego wydarzenia, zrezygnować z urzędu Regenta Ziem Daleriańskich. Jak obiecałem, tak się kiedyś musiało stać. Pozostaje mi przeprosić najmocniej, że trwało to tak długo. Mam jednak projekt stosownej uchwały, która - o ile przejdzie - może to jeszcze na choćby krótki czas, do wydania nowej pełnej ustawy zasadniczej zmienić. Na tą chwilę jednak decyduję się zrzec wspomnianego urzędu.
Z poważaniem,
(–) JAW Arkadiusz Norbert
Wracając do porządku nocnego sesji, chciałbym przed Wami, Szanowni Posłowie, zaproponować harmonogram Wielkiej Debaty:
Cytat:Harmonogram prac w czasie Wielkiej Debaty
1. Propozycje uchwał i głosowań, a także (czysto formalne) głosowanie ws. uznania niepodległości Socjalistycznej Republiki Volkianu.
2. Przysłanie projektu uchwały stanowiącej fundamenty nowej Konstytucji.
3. Zgłaszanie poprawek.
4. Głosowanie nad poprawkami oraz uchwałą.
4.1. W przypadku niepowodzenia - propozycje projektu uchwały o podobnym charakterze, zgłaszanie poprawek oraz ponowne głosowanie.
5. Oddanie propozycji konstytucji.
6. Zgłaszanie poprawek do ustaw zasadniczych w kolejności chronologicznej.
7. Wybranie nowego przewodniczącego obrad przewidzianego w konstytucji i na jej zasadach.
8. Zarządzenie wyborów na nowego władcę.
Ze względu na problemy techniczne z BBCode'em na moim tablecie, zatwierdzenie listy obecności poprzez zaznaczenie ostatniego miejsca na liście dopełni się w kolejnym poście.
(—) Arkadiusz Norbert van Deliart-Witcher z rodu Buddus, de facto herbu Białokruki. Jego Książęca Wysokość Dalerii, dalerski polityk, baronet i były obywatel Księstwa Sarmacji, tym samym griffton i były obywatel Królestwa Baridasu. Dawny surmeński turysta.