01 Wrz 2020, 22:50:09
Cytat: Najbardziej byłbym jednak rad, jeśli wróciłoby do nas trochę dawnych obywateli, wówczas można byłoby myśleć o odbudowie sceny politycznej i ożywić narrację w samorządach, chociaż demograficzny trend w Mikroświecie ma tendencje spadkową.Pewnie, że byłoby fajnie, ale myślę, że w pierwszej kolejności musielibyśmy sami się dobrze bawić. Nie wiem czy w moim przypadku to w ogóle jeszcze możliwe, ale pozostali chyba mogą. xD
Cytat:Myślę że to nie zasługa samego KaspraPewnie, że nie. Ale myślę, że był on ważnym elementem Wspólnoty, która bez niego się rozpadła i teraz musi organizować się na nowo. Chociaż cały czas mam nadzieję, że ZW pochodzi się kiedyś z ZKRM. Myślę, że wystarczy już złości i ostracyzmu. W czasie rozwodu padło wiele całkiem niepotrzebnych słów, wielu z nas źle się zachowało, ale jestem przekonany, że to nie przekreśla wcześniejszej przyjaźni i wcześniejszych zasług dla FN i UTN.
Cytat:Co do RON i MAW, zauważmy że są to kraje fabularne tzn. mają zarzucony z góry jakiś klimat/narrację i wokół tego, po części, toczy się narracja. Łatwiej jest generować aktywność gdy z góry masz wyznaczoną ścieżkę rozwoju. Przy braku wyznaczonej narracji trzeba nadrabiać innymi inicjatywami, co z kolei skłania nas do nocnego główkowania "co tu zrobić nowego aby podbić aktywność". Po prostu łatwiej działa się państwom z narzuconą narracją. Takie jest moje zdanie.Tak, nawet o tym rozmawialiśmy na Brukiewce niedawno. A gdyby tak stworzyć klimatyczne strony Egvallandu i Volkianu z ładnymi zdjęciami i krótkimi, sugestywnymi opisami? Może wtedy ludziom łatwiej byłoby działać?
Cytat:Mnie smuci to, że ZKRM umiera na naszych oczach. Bardzo mi szkoda Koribii, której potencjał poszedł się je...Jak wyżej, mam nadzieję, że czas zaleczy rany i się pogodzimy.