01 Wrz 2020, 11:19:46
Przykro mi, że takie utrudnienie wystąpiło, q każdym razie napewno nikt nie śmiałby WE ograniczać wolności słowa 
Bardzo ciekawy pomysł, na bazie takiego nazewnictwa można byłoby stworzyć tożsamość podobną jaką zbudowała Wielka Brytania na bazie etnosów szkockiego, walijskiego, angielskiego itp. i chyba nawet dużo bardziej pasowałby do umiarkowanie federalnego charakteru naszego państwa.
To znaczy Nowa Winkulia nie jest tyle
samorządem i nikt tam narazie na poważnie nie myśli o tworzeniu jakiś zaawansowanych struktur władzy i większego zaangażowania ze strony całego państwa. Jest to w przeciwieństwie do Volkianu i naszego dystryktu, bardziej region fabularny — winkulijskie terytorium zależne, słabo zaludnione i traktowane jako narracyjna odskocznia od narracji prowadzonych w innych częściach kraju, jak narazie owo terytorium w niczym nie pomaga, ale też nie przeszkadza.

(01 Wrz 2020, 10:56:46)AndrzejSwarzewski napisał(a): Nie wiem czy to jakiś błąd czy adminifaszyzm, ale nie mogę odpisać w wątku w którym rozważana jest nazwa Winkulii. Cóż, odpiszę i tak, nie zniechęcicie mnie tak łatwo.
Cytat:Otóż chciałbym zaproponować, by region nazywał się Egvalland. Dotychczas, o ile się nie mylę, Egvalland i Winkulia były synonimami, ale czemu by tego nie zmienić?W ten sposób Egvallandczykami byliby ludzie wywodzący się z państwa założonego przez Uchastoka, a Winkulijczykami (narodem politycznym) wszyscy obywatele Związku.
Bardzo ciekawy pomysł, na bazie takiego nazewnictwa można byłoby stworzyć tożsamość podobną jaką zbudowała Wielka Brytania na bazie etnosów szkockiego, walijskiego, angielskiego itp. i chyba nawet dużo bardziej pasowałby do umiarkowanie federalnego charakteru naszego państwa.
Cytat:I nie wiem co to tam jest ta Nowa Winkulia, ale chyba nie potrzeba jej samorządu przy obecnej liczbie obywateli.
To znaczy Nowa Winkulia nie jest tyle
samorządem i nikt tam narazie na poważnie nie myśli o tworzeniu jakiś zaawansowanych struktur władzy i większego zaangażowania ze strony całego państwa. Jest to w przeciwieństwie do Volkianu i naszego dystryktu, bardziej region fabularny — winkulijskie terytorium zależne, słabo zaludnione i traktowane jako narracyjna odskocznia od narracji prowadzonych w innych częściach kraju, jak narazie owo terytorium w niczym nie pomaga, ale też nie przeszkadza.
![[Obrazek: videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67...height=138]](https://media.discordapp.net/attachments/556495101086531596/589394861589921796/videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67c57ebd&is=67c42d3d&hm=82211377b02e470c984c379ddff4c8d9d637a288d693bac297b7f21c72b0588d&=&width=213&height=138)