26 Mar 2020, 11:05:23
Tęskniliście za Fazilem? to zobaczcie kto wrócił!, resztę oceńcie sobie sami, ja tylko pogrubiłem najciekawsze moim zdaniem fragmenty:
Ertan Emre napisał(a):Ja, syn wielkiego Pana wszystkich karków, sługi Wielkiego Meczetu, Króla Królów, Imperatora Wschodu i Zachodu Fazila Emre, ogłaszam powołanie I Armii Siyah na wygnaniu im. Fazila Emre. Armia składać się będzie z wszystkich braci Siyah przybyłych do Paderlandu z Nordaty. Oczywiście głównym celem pozostaje odzyskanie naszej Świętej Ziemi, którą Allach podarował rodzinie Emre na Nordacie. Czasy w jakich żyjemy zmuszają nas do reakcji na wydarzenia bieżące w Paderlandzie. Jako bracia honoru i chwały, będziemy bronić Królestwa jak i Królowej Camilii Padersidis przed zdrajcami narodu. Dzisiejszy dzień będzie dniem walki o braci paderlandczyków.
Dowódcą I AS zostanę oczywiście ja, i poprowadzę nasz sztandar do zwycięstwa. Wszystkich wrogów wytniemy naszą szablą by swoim żywotem już więcej nie przynosili hańby temu narodowi.
Ertan Emre do tłumów Siyahijczyków:
-Niech żyje wolny Siyah!
-Niech żyje!
-Niech żyje wolny Paderland!
-Niech żyje!
-Chwała Fazilowi!
-Chwała!
Ertan Emre napisał(a):Na wezwanie Ertana Emre poddani Sułtana Fazila Emre przybyli do Paderlandu z wszystkich stron świata. Grupa tych biednych ludzi, teraz ma już sens życia. Ci którzy żyli w kraju rajem nazywanym, rządzonym przez wspaniałego władcę znaleźli się pod niewolą brudnych, zawszonych Egvallandczyków. I Armia Siyah daje im nadzieję na lepsze życie. Ertan Emre ogłosił stan wojska który równa się 3000 żołnierzy.