04 Mar 2020, 18:17:07
Siedząc w salonie na swojej kanapie i popijając popołudniową herbatkę nagle poczułem dość duże uczucie głodu. Na samym początku starałem się je ignorować, ale w końcu wygrało ono z moją wewnętrzną wolą pozostania na kanapie. Złożyłem gazetę, położyłem ją na stole i udałem się do kuchni, aby ocenić stan swojego małego "spichlerzyka". Z tej racji, że było po 16stej to postanowiłem zrobić sobie skromny, ale dobry i syty obiadek. Wyciągnąłem z lodówki jedną pierś z kurczaka, zaś z szafki jednego pomidora, cebulę a także kostkę masła. Dobyłem noża i oprawiłem pierś na desce do krojenia. Następnie przełożyłem ją do specjalnej miski z wodą. Następnie pokroiłem pomidora oraz cebulę, które potem wsypałem na patelnie, którą uprzednio rozgrzałem i wysmarowałem niewielką ilością masła. Gdy warzywa się ładnie podsmażyły dodałem pokrojone i wysuszone wcześniej kawałki piersi z kurczaka. Gdy wszystko się ładnie smażyło wyciągnąłem swoją najładniejszą, państwową zastawę w barwach ZSRM i położyłem na blacie. Po jakichś 10 minutach wszystko ładnie wymieszałem i wyłożyłem na talerz. Dodatkowo skroiłem jeszcze połowę ogórka zielonego i posypałem nim danie.
Udałem się trzymając talerz do salonu i skonsumowałem jedzenie. Słowo "przepyszne" nie starcza żeby opisać jego smak. Chyba będę musiał zaprosić kogoś jeszcze żeby ocenił mój "masterpis"...
Udałem się trzymając talerz do salonu i skonsumowałem jedzenie. Słowo "przepyszne" nie starcza żeby opisać jego smak. Chyba będę musiał zaprosić kogoś jeszcze żeby ocenił mój "masterpis"...
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)