29 Lut 2020, 19:40:25
W związku z tym, że pomimo faktu, iż nasz kraj istnieje od dobrych dwóch lat, a mimo to wciąż nie mamy nawet podstaw języka winkulijskiego, który w znacznym stopniu nawet nie będąc profesjonalnie wykonanym sztucznym językiem mógłby uatrakcyjnić nasze państwo, postanowiłem powołać do życia Wysoki Komitet ds. Języków winkulijskich. W związku z tym, że egvallandzka polityka historyczna zmierza do tego aby utrzymać dziedzictwo dawniej istniejących państw w tym regionie, to uznałem że sensownym posunięciem będzie zajęcie się przez niniejszy komitet upamiętnieniem innych języków którymi mówi się na obszarze Winkulijskiej Republiki Egvallandu, czyli języka osaczeskiego i czarnokrajestańskiego, z tych języków ze względu na ich germański rodowód można byłoby stworzyć pewną rodzinę języków winkulijskich.
Jak na razie tylko język czarnokrajestański ma opisaną gramatykę, a nawet gramatykę poszczególnych dialektów — problem w tym, że nie ma on zbyt wielkiego słownictwa, dlatego też proponuję stworzyć nowy dialekt tego języka na podstawie którego można byłoby stworzyć właściwy język winkulijski, wówczas bez zmieniania pierwotnej wizji tego języka (ze względu na szacunek dla twórców), można byłoby rozwinąć słownictwo nowego języka.
Zachęcam do współpracy przy budowie nowego języka (a w zasadzie jego dialektu) — linki do podstaw gramatycznych języka wrzucałem już kiedyś na forum), niebawem również ogłoszony zostanie konkurs na nowe słowa w tym języku.
Jak na razie tylko język czarnokrajestański ma opisaną gramatykę, a nawet gramatykę poszczególnych dialektów — problem w tym, że nie ma on zbyt wielkiego słownictwa, dlatego też proponuję stworzyć nowy dialekt tego języka na podstawie którego można byłoby stworzyć właściwy język winkulijski, wówczas bez zmieniania pierwotnej wizji tego języka (ze względu na szacunek dla twórców), można byłoby rozwinąć słownictwo nowego języka.
Zachęcam do współpracy przy budowie nowego języka (a w zasadzie jego dialektu) — linki do podstaw gramatycznych języka wrzucałem już kiedyś na forum), niebawem również ogłoszony zostanie konkurs na nowe słowa w tym języku.