24 Lut 2020, 23:10:53
Bardzo cieszyłem się, że w końcu przydzielono mi mieszkanie. Znudziło mi się to ciągłe spanie w Pałacu Pierwszego Towarzysza, nudno tam było, wszędzie jacyś ludzie. Wsiadłem więc w metro z walizką wszystkich potrzebnych rzeczy i pojechałem na stację "Ofensywy Learveńskiej". Spacerek od stacji do bloku zajął mi jakieś 10 minut, więc daleko nie było. "A więc to tu będę mieszkał... Ładny nawet ten blok" - pomyślałem stojąc przed ponad 10cio piętrowym budynkiem. Był on szary z elementami drewna, takiego ładnego, mocno brązowego. Przekroczyłem więc próg klatki i szybko skierowałem się do drzwi mojego nowego domu. Gdy do nich podszedłem przywitała mnie tabliczka ze złotym napisem: "3 - Waksman-Dëter". Otworzyłem kluczem zamek i nacisnąłem klamkę. Wszedłem do mieszkania, zdjąłem buty i rozejrzałem się. Wszystko było już umeblowane. W salonie stała kanapa i meblościanka z piękną zastawą. W sypialni stało łóżko dla dwóch osób i duża szafa, do której zacząłem rozpakowywać swoje rzeczy w walizce.
Zaczęło mi burczeć w brzuchu więc udałem się do kuchni aby zrobić sobie kanapkę. Wyjąłem jedną kromkę chleba którą posmarowałem masłem, a następnie na nią położyłem 4 plasterki ogórka. Poszedłem do salonu, usiadłem na kanapie i zjadłem ją ze smakiem. Była przepyszna! Muratyckie produkty spożywcze są najlepsze na świecie...
Zaczęło mi burczeć w brzuchu więc udałem się do kuchni aby zrobić sobie kanapkę. Wyjąłem jedną kromkę chleba którą posmarowałem masłem, a następnie na nią położyłem 4 plasterki ogórka. Poszedłem do salonu, usiadłem na kanapie i zjadłem ją ze smakiem. Była przepyszna! Muratyckie produkty spożywcze są najlepsze na świecie...
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)