Oto moja oficjalna wypowiedź:
Do pana przewodniczącego CKW Artura Kardacza: Proszę mi podać argument, gdzie niby przekroczyłem kompetencje? Ile razy tłumaczyć że następnym krokiem, to byłby pozew na pana Aleksandra Novaka do NSF? Ja dałem tylko porządkową karę grzywny, a to że pan woli kogoś, kto się buntuje i robi sobie w naszym państwie co chce, a nie osoby która wypełnia sumiennie swoje obowiązki to jest wyłącznie pańska sprawa i nikt nie musi brać pana zdanie pod uwagę. Więc za fałszywe oskarżenie mnie o wykorzystywanie kompetencji wkrótce znajdzie pan pozew w NSF. Może pan od razu NSF oskarży o przekroczenie kompetencji, bo robi tylko swoje obowiązki? Ponadto daje panu upomnienie za obrażanie Marszałka Parlamentu.
Co do samego Expose: Co do polityki zagranicznej się nie wtrącam, bo to nie jest moja działka, ale od siebie mogę dodać, że popieram polepszenie relacji na linii FN-Suderland oraz wzmocnienie relacji na linii FN-Bialenia. Co do polityki wewnętrznej to jest oczywiste, że rozwój sportu, gospodarki oraz infrakstruktury państwowej jest bardzo ważne. Powiem nawet więcej! Zamierzam działać w kwestii gospodarki w parlamencie, aczkolwiek pan poseł Adam Aleksander II mówił że szykuję wielką i bardzo przystępną jakościowo ustawę, która ma raz na zawsze ustalić podwaliny pod gospodarkę, dlatego się tymczasowo wstrzymuję z wniesieniem kolejnej ustawy gospodarczej. Ponadto jak najbardziej jestem za tym, by zlikwidować zbędne ustawy, dlatego już znieśliśmy jedną bezużyteczną ustawę. Co do wojska i planu sześciomiesięcznego, to jako Minister Obrony Narodowej również popieram taką inicjatywę i będę pomagał Marszałkowi FSZ rozpatrywać wszystkie konkretne wnioski, które jeszcze bardziej zabezpieczą nasze państwo, w ramach gdyby pojawiło się nowe zagrożenie z zewnątrz. Ponadto popieram by robić co jakiś czas, wizyty w wojskach prowincjonalnych w celu sprawdzenia ich stanu i przeszkolenia.
Sam chciałbym dodać, że jeszcze zaintrygowała mnie jedna rzecz z Państwa Suderlandzkiego. A mianowicie chodzi o obywatelstwo. Jest ono bardzo ważne dla naszego państwa, dlatego chcę się pozbyć kolekcjonerów obywatelstw i jeśli ktoś chciałby posiadać obywatelstwo naszego wspaniałego kraju, to mógłby mieć maksymalnie 1 obywatelstwo z innego państwa niż FN.
To moja opinia
| Wiadomości w tym wątku |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |