21 Lut 2020, 01:26:37
Mateusz Żmigrodzki napisał(a):szczególnie gdy Waksmanlandia może uzyskać dodatkowe terytoriumProszę zaprzestać używania tego pogardliwego określenia na ZSRM.
AleksanderNovak napisał(a):No tak - pierw Pan Waksman był wrogiem ZPVIW a teraz jakimś dziwnym trafem ZP jest w ZSRM. To łatwy przykład że Pan Waksman gardzi obywatelami ZPViW oraz manipuluje nimi. Ja tam nie wiem jakim bożym cudem przekonał Pan Waksman Pana Augusta do podpisania tego nie korzystnego traktatu dla ZP.Nie byłem wrogiem ZPViW tylko wrogiem sposobu w jaki się tu znaleźliście. Nie przetrwalibyście tutaj jako prowincja, nie było na to szans. Głównie ze względu na zerowe poparcie i zerowy respekt wśród obywateli. Wraz z Nadtowarzyszem Sparasanem przegadaliśmy sprawę i jednogłośnie stwierdziliśmy, że takie wyjście będzie najlepsze. Sam się Pan jeszcze do tego przekona. Niby był Pan takim orędownikiem, że ZPViW dobre i ma potencjał, to dlaczego jak nie udało się Panu spełnić Waszego planu ucieka Pan ze swojej ojczyzny, zamiast, pomimo trudności i niezgodności politycznej, dalej ją rozwijać? Ja rozwoju tych terenów nie hamuję, broń Boże. Pan nie chciał nawet przysiąść i porozmawiać tylko woleliście zwyzywać.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)