20 Lut 2020, 19:55:45
Nigdy nie obiecywałem, że wszystkich zadowolę
a przynajmniej sobie nie przypominam — porostu uważam, że z powstającymi nowymi państwami nic nie zrobimy i trzeba się z tym pogodzić, bo co to komu przeszkadza? Oczywiście rozumiem, że chcemy aby Nordata nie kojarzyła głównie z yoyonacjami, i że też nie chcemy aby tego typu państwa determinowały naszą politykę zewnętrzną, ale nie musimy wykrzykiwać w niebogłosy i skarżyć się, że komuś zachciało się tworzyć państwo na Nordacie "bez naszej zgody", jeżeli już komuś koniecznie obecność tego tworu powinna nie pokoić, to przede wszystkim Suderlandczyków i Magnifikat, które mają największy wpływ na politykę w tym zakątku Nordaty. Jeżeli mamy podejmować jakieś sensowne działania przecieków temu państwu i jego twórcom, to tylko w porozumieniu z ww. państwami, a nie dla tego że Pan Waksman ma takie widzimisię.
Możecie się ze mną nie zgadzać, ale ten wątek nie jest dobrym miejscem do tego aby narzucać całemu kontynentowi jaką politykę powinien prowadzić względem nowych państw. I tak przy okazji przepraszam was, że jestem takim złym Prezydentem co skupia się przede wszystkim na sprawach wewnętrznych i ustrojowych, a nie na gnojeniu kogoś bo spełnił swoje marzenie o stworzeniu własnego państwa jakieby ono nie było i które nam bezpośrednio nie zagraża.
Polityka FN powinna się koncentrować na rozwoju relacji z kilkoma państwami na Nordacie, do jej prowadzenia trzeba mieć do tego wszystkiego dystans, czego Panu ewidentnie brakuje i co zauważyłem jak byłem jeszcze Ministrem Spraw Zagranicznych w pańskim rządzie.
a przynajmniej sobie nie przypominam — porostu uważam, że z powstającymi nowymi państwami nic nie zrobimy i trzeba się z tym pogodzić, bo co to komu przeszkadza? Oczywiście rozumiem, że chcemy aby Nordata nie kojarzyła głównie z yoyonacjami, i że też nie chcemy aby tego typu państwa determinowały naszą politykę zewnętrzną, ale nie musimy wykrzykiwać w niebogłosy i skarżyć się, że komuś zachciało się tworzyć państwo na Nordacie "bez naszej zgody", jeżeli już komuś koniecznie obecność tego tworu powinna nie pokoić, to przede wszystkim Suderlandczyków i Magnifikat, które mają największy wpływ na politykę w tym zakątku Nordaty. Jeżeli mamy podejmować jakieś sensowne działania przecieków temu państwu i jego twórcom, to tylko w porozumieniu z ww. państwami, a nie dla tego że Pan Waksman ma takie widzimisię.Możecie się ze mną nie zgadzać, ale ten wątek nie jest dobrym miejscem do tego aby narzucać całemu kontynentowi jaką politykę powinien prowadzić względem nowych państw. I tak przy okazji przepraszam was, że jestem takim złym Prezydentem co skupia się przede wszystkim na sprawach wewnętrznych i ustrojowych, a nie na gnojeniu kogoś bo spełnił swoje marzenie o stworzeniu własnego państwa jakieby ono nie było i które nam bezpośrednio nie zagraża.
Polityka FN powinna się koncentrować na rozwoju relacji z kilkoma państwami na Nordacie, do jej prowadzenia trzeba mieć do tego wszystkiego dystans, czego Panu ewidentnie brakuje i co zauważyłem jak byłem jeszcze Ministrem Spraw Zagranicznych w pańskim rządzie.