03 Lut 2020, 14:04:10
Cóż pozostaje mi tylko uszanować waszą decyzję i mieć nadzieję na szybki powrót. Przy okazji wpadłem jeszcze na pomysł wprowadzenia Krajowego Zarządu Celnego, którego urzędy istniałby we wszystkich legalnych portach i przejściach granicznych i który pobierałby opłaty od sprzedaży wywożonych i wywożonych towarów, orzy czym przemyt byłby zabroniony i surowo karany, zaś istnienie (a raczej dzialność) portu musiałaby zostać zatwierdzona przez rząd. W ten oto sposób:
Zaproponowałem jeszcze Prezydentowi, żeby zamiast składania wniosków o nadanie lenna czy sprzedaż miast, odrazu był składany hołd lenny Prezydentowi, będzie to dużo lepsze rozwiązanie, gdyż będzie generować wiekszą, i lepszą aktywność, gdyż będzie ona oparta o fabułę i narracje. Natomiast opłaty za utrzymanie gwardii lennych, które proponowałem na zjedzie ZLW w Winewie, może zostać w każdej chwili wprowadzone — projekt rozporządzenia, to wprowadzającego, czeka tylko na podpis.
- Folksguarde dostanie nowe zajęcie — walkę z przemytem, co da doskonały pretekst do prowadzenia narracji.
- Państwo pozyska fundusze na rozwój.
- Lenna zyskają możliwość prowadzenia narracji i udział w zyskach
- Da to impuls do rozbudowy i zakładania portów na zasadach narzuconych przez władze.
Zaproponowałem jeszcze Prezydentowi, żeby zamiast składania wniosków o nadanie lenna czy sprzedaż miast, odrazu był składany hołd lenny Prezydentowi, będzie to dużo lepsze rozwiązanie, gdyż będzie generować wiekszą, i lepszą aktywność, gdyż będzie ona oparta o fabułę i narracje. Natomiast opłaty za utrzymanie gwardii lennych, które proponowałem na zjedzie ZLW w Winewie, może zostać w każdej chwili wprowadzone — projekt rozporządzenia, to wprowadzającego, czeka tylko na podpis.