02 Sty 2020, 18:19:18
Po toaście wzniesionym przez Augusta, prezydent powstał aby wygłosić krótkie przemówienie, w którym opisane zostały główne założenia Zrzeszenia Lenników Winkulii:
[/hr]
Czcigodny gospodarzu,
Szlachetni lennicy!
Szanowni państwo!
Na samym początku chciałbym podziękować Państwu za przybycie tutaj do Klawaldu, w którym możemy wspólnie cieszyć się z tego, iż nasza społeczność włodarzy lennych pozyskała nowego członka, co tylko umacnia mnie w przekonaniu, iż rozsądna i aktywna polityka nadań lennych jest nam koniecznie potrzebna. Jako głowa Winkulijskiej Republiki Egvallandu, poczułem się odpowiedzialny za stworzenie odpowiednich ram prawnych aby działalność w samorządzie Egvallandu była możliwie jak najbardziej atrakcyjna i otwarta dla wszystkich, którzy pragną dobra naszej republiki. Jednakże w pewnym momencie, uświadomiłem sobie iż te działania mogą okazać się nie wystarczające do rozwoju fabularnych wydarzeń w starostwach Winkulijskiej Republiki Egvallandu. Dlatego też zdecydowałem się, że po zakończeniu mojej kadencji na stanowisku prezydenta oddam się pracy u podstaw na rzecz aktywizacji lenn naszych.
Niezbędna do tego będzie praca zespołowa i rozwijanie wspólnych inicjatyw, do tego też powołana została przeze mnie nowa organizacja o nazwie "Zrzeszenie Lenników Winkulii", do której należeć może każda osoba posiadająca starostwo bądź też prywatne miasto na terenie naszego kraju. Niebawem jak mam nadzieję uda mi się przedstawić państwu projekt statutu organizacji. Jednakże już teraz pozwolę sobie Państwu przedstawić pomysły na rozbudzenie narracji lennej, jaką ZLW może wam zaproponować: po pierwsze dążyć będziemy do rozwoju imprez i inicjatyw na terenie wszystkich lenn, szczególnie tych wzmacniających w naszym kraju etos arystokratyczny i szlachecki, okazja do tego mogą być organizowane cyklicznie zjazdy i kongresy lenników, w różnych zakątkach naszego kraju oraz rotacyjne przywódctwo w naszej organizacji. Po drugie będzie to wymiana kulturalna i gospodarcza — będziemy promować wśród starostów idee zakładania komitatów, których zadaniem jest ochrona dziedzictwa dawnych państw wirtualnych jakie istniały na naszym obszarze na długo przed pojawieniem się na tych terenach Winkulii. Wspierać będziemy działalność Winkulijskiego Transportu Lotniczego oraz stworzenie wspólnego funduszu, wspierającego projekty poszczególnych starostów. To jak na razie wsyzstko co mam Państwu do zakomuniowania, jednakże w nieodległej przyszłości sam fakt prowadzenia współpracy na jakiekolwiek płaszczyźnie zadziała doskonale na Egvalland i pozwoli na zachowanie dynamicznego wzrostu naszej prowincji, z której słusznie jesteśmy bardzo dumni.
![[Obrazek: videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67...height=138]](https://media.discordapp.net/attachments/556495101086531596/589394861589921796/videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67c57ebd&is=67c42d3d&hm=82211377b02e470c984c379ddff4c8d9d637a288d693bac297b7f21c72b0588d&=&width=213&height=138)