Wasze Ekscelencje,
Jako dotychczasowy Sekretarz Generalny proponuję przejść do głosowania. Informuję, że uprawnieni do głosowania są przedstawiciele państw członkowskich (po jednym z każdego), a więc Tarsycjusz Operar, Jan Lubomirski-Dostojewski (o ile w FN nie doszło do jakiejś zmiany) i ja.
Głosuję ZA kandydaturą JE Hohenburga.
Głosuję w imieniu nieobecnego Jana Lubomira-Dostojewskiego (Towarzysz poinformował mnie o nieobecności itd.), jak wcześniej wspomnieliśmy - wybieramy kandydaturę Towarzysza Hohenburga.
Gratuluję raz jeszcze.
Wasza Ekscelencjo, niniejszym oficjalnie przekazuję Wam funkcję Sekretarza Generalnego Rady Państw Nordaty. Gratuluję elekcji i życzę owocnej pracy przez najbliższe miesiące. Ze swojej strony mogę obiecać, że będę wspierać Pańską misję, gdyż jest to w naszym wspólnym interesie. W razie jakichkolwiek pytań lub w przypadku, gdyby potrzebował Pan pomocy, proszę pisać. Służę pomocą.
Bardzo dziękuję za udzielenie mi kredytu zaufania i wybranie mnie na urząd Sekretarza Generalnego, jest napewno wielki zaszczyt ale i również obowiązek wobec całej Nordaty, tym bardziej cieszy mnie wsparcie oraz oferta pomocy ze strony JE Andrzeja Swarzewskiego. Postaram się nie zawieść zaufania jakim raczyliście mnie obdarzyć!