18 Paż 2019, 22:04:18
Oto mapa starostwa
![[Obrazek: c1cf75b0fbf00.png]](http://zapodaj.net/images/c1cf75b0fbf00.png)
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

|
Mapa starostwa
|
|
18 Paż 2019, 22:18:22
Wspaniała mapa! Mam nadzieję, że niebawem pojawią się opisy tych pięknych miejscowości i opisy atrakcji turystycznych, jeżeli wyspa zostanie dobrze zagospodarowana, to chętnie spędzę tam przyszły v-urlop
![]()
18 Paż 2019, 22:24:11
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Wspaniała mapa! Mam nadzieję, że niebawem pojawią się opisy tych pięknych miejscowości i opisy atrakcji turystycznych, jeżeli wyspa zostanie dobrze zagospodarowana, to chętnie spędzę tam przyszły v-urlop Oczywiście że będą
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
19 Paż 2019, 16:50:23
Wpadłem na pewien pomysł, który może przyczynić się do gospodarczego rozwoju wyspy. Mianowicie: Zakłady Energetyczne "Energo" oraz Krajowa Korporacja Wielobranżowa są zainteresowane wynajęciem na okres 12 miesięcy jakiegoś magazynu znajdującego się na pańskiej wyspie. Jest to dla nas o tyle istotne, że terenu wyspy można byłoby szybko transportować nasze towary (przede wszystkim kable i panele słoneczne) do Dystryktu Federalnego oraz do RZP drogą morską. Czynsz najwygodniej byłoby nam zapłacić władzom starostwa w markach egvallandzkich, ponieważ tych mamy dziesiątki milionów, jednak możemy też uzupełnić tą kwotę dodatkowym 1000 renów za każdy miesiąc użytkowania.
Tak więc, proponuję 50 000 marek egvallandzkich za każdy miesiąc wynajmu (600 000 me przez cały okres wykorzystywania przestrzeni magazynu) i do tego dodatkowe 12000 renów za cały rok.
Abym mógł Panu przelać pieniądze w markach, musi Pan założyć konto w Folksbanku. Mam nadzieję, że przyjęcie naszej rodzimej waluty nie będzie stanowić dla Waszej Ekscelencji żadnego problemu, tym bardziej że niebawem być może będzie możliwość ich wymiany na reny, a rynek wewnętrzny Egvallandu jest dość duży.
Proszę dać znać jeżeli jest Pan zainteresowany moją propozycją, chętnie sporządzę też ewentualny projekt umowy między Pana starostwem, a tymi podmiotami.
![]()
19 Paż 2019, 17:34:07
Erik Otton von Hohenburg napisał(a): Oczywiście ze tak! Już zakładam bank, i instytucje. Mam jeszcze pytanie.Mogę założyć konto Instytucjonalne? I gdzie podawać wnioski o założenie instytucji w Egvvalandzie?
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
19 Paż 2019, 17:46:16
Świetnie! przystępuje zatem do pisania umowy i mam jeszcze jedną maleńką prośbę: proszę nie cytować całości wypowiedzi, tylko jej wybrane fragmenty, lub odpowiadać na wiadomość bez jej cytowania — znacznie poprawi, to estetykę waszych wypowiedzi i ich czytelność.
![]()
19 Paż 2019, 19:41:09
Odpowiadając na pytania mi zadane (nie zauważyłem ich ponieważ zostały dodane w drodze edycji), oznajmiam, iż nie trzeba nigdzie rejestrować instytucji działających w Egvallandzie (może kiedyś to zmienimy). Tak więc bez problemu może Pan założyć w Folksbanku konto dla instytucji.
![]()
19 Paż 2019, 20:39:44
Prezentuję obiecany projekt umowy, jeżeli którykolwiek zapis w umowie wzbudza w Panu zaostrzenia, proszę o tym poinformować, a jeżeli żaden z zapisów zawartych w niniejszej umowie, nie wzbudza w Panu sprzeciwu, to proszę złożyć poprostu podpis pod tym dokumentem.
[/hr] Umowa najmu zawarta w dniu... października 2019 r.
W mieście Winkowo pomiędzy Starostwem Wyspy Winewa reprezentowanym przez Starostę Aleksandra Novaka,
a
Zakładami Energetycznymi "Energo" i Krajową Korporacją Wielobranżową reprezentowanymi przez Erika Ottona von Hohenburg.
§1
Starostwo Wyspy Winewa zwane dalej "Wynajmującym" udostępnia na okres 12 miesięcy magazyn znajdujący się w mieście Winkowo na wyłączny użytek Krajowej Korporacji Wielobranżowej oraz Zakładom Energetycznym "Energo" zwanym dalej "Najmującymi".
2§
Najmujący zobowiązują się do odstąpienia Wynajmującemu kwotę 600 000 (słownie: sześciuset tysięcy) marek egvallandzkich oraz 12 000 (słownie: dwunastu tysięcy) renów, przelewając powyższe kwoty na konta Starosty Aleksandra Novaka.
3§
Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
4§
W sprawach nieuregulowanych umową zastosowanie mają przepisy Kodeksu Cywilnego.
5§
Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej.
![]()
19 Paż 2019, 20:45:41
Składam podpis: Aleksander Novak
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |