Postanowiłem sprzedać zamek Gostyń. W tym celu organizuję licytację w której mogą Państwo zakupić przedstawioną wyżej nieruchomość oraz działkę o numerze NET - 004 - AL. Cena wywoławcza 500 renów. Zachęcam do licytowania!
Licytacja potrwa do 4 lipca, godziny 20.00
Akt sprzedaży
Dnia ...................... przed Królem ......................................... w jego Kancelarii Królewskiej w ...................................................... , stawili się:
1. ..................................., obywatel (prowincja) ............ zamieszkały w .......................... , zwany dalej Sprzedającym,
2. ..................................., obywatel (prowincja) ........... zamieszkały w .......................... , zwany dalej Kupującym
Ad. 1) dowód osobisty nr ........................................
Ad. 2) dowód osobisty nr ........................................
1) Sprzedający oświadcza że jest właścicielem nieruchomości oraz działki.
2) Grunt wymieniony w zdaniu poprzedzającym oznaczony jest w ewidencji działek Egvallandu jako działka nr. NET - 004 - AL
3) Sprzedający po sprzedaży nieruchomości oraz działki, zrzeka się wszelkich praw do nich.
4) Kupujący po zakupieniu działki zobowiązany jest do przelania odpowiedniej (wylicytowanej) kwoty na konto Artura Kardacza.
5) Maksymalny czas zapłaty to 7 dni.
6) W razie gdy kupujący nie wywiąże się z zawartej umowy, sprawa trafi na drogę sądową.
Zaiste wspaniały to zamek, tym bardziej, że jego wartość jest widoczna nie tylko z wierzchu. Wiele można powiedzieć również o wnętrzu, które niejeden jeszcze bal może zmieścić. W związku z tym stwierdziłem, że będzie to wspaniała siedziba dworu Królewskiego Króla Hulenvadu w czasie wizyt w Egvallandzie. Dlatego też oferuje 10 000 renów
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Szanowni. Volkiański Fundusz Tępienia Zachowań Imperialistycznych jest w stanie wyłożyć 10 500 renów. Powstanie tam zacna placówka zamiejscowa Instytutu Pamięci Ofiar Monarchizmu.
Bardzo się cieszę że zamek zyskał tak duże zainteresowanie, nie spodziewałem się że cena będzie aż tak wysoka. Dziękuję każdemu kto zalicytował i ma zamiar licytować.
Hmmm... dobra, bardzo mi zależy na tym, żeby ten zamek faktycznie stał się moją siedzibą w Egvallandzie na wypadek wizyt kurtuazyjnych czy nawet dyplomatycznych. Podbijam do 17 000 renów
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I