Właśnie! Ja już kiedyś o tym mówiłem - zamiast porzucać te terytoria, lepiej włączyć je do jakiejś aktywniejszej prowincji, gdyż ona może mieć jakiś fajny pomysł na zagospodarowanie tych terenów.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
Nie potrzebujemy całych tych ziem.
Zastąpiłbym Lotryganię i Dalerię jedną wysepką, na której wybudowalibyśmy miasto dla uchodźców z Batawii, Dalerii i okolic. Podlegałoby ono Dystryktowi Federalnemu. Co sądzą Szanowni Obywatele o tym pomyśle?
Czerwony to porzucone tereny, a zielony pozyskane. Warto wspomnieć, że Kucelgrad (ta wyspa na wschodzie) wchodzi na terytorium Volkianu. Też jakoś trzeba to rozwiązać.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Zaznaczyłem na mapie Nordaty nieużywane terytoria kolorem czerwonym:
Lotrygania, Daleria (jej nie ma na mapie), Azymutia Daleriańska, Winkulia, Ardemia.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Dystrykt Federalny miał początkowo obejmować tylko stolicę, ale stał się chyba naszym archiwum na terytoria bez przynależności do żadnej z prowincji.