20 Wrz 2023, 12:56:53
Voxland niepodległy! https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.p...4346#p4346

|
Wieści z zagranicy
|
|
20 Wrz 2023, 14:26:01
No cóż... Insulia oficjalnie zmarła wczoraj, 19 IX 2023, o godz. 21:56. Świeć jej pamięci Panie |^|
20 Wrz 2023, 20:15:31
Nie przetrwała próby czasu, chociaż szczerze powiem, że nie spodziewałem się upadku Insulii w tym roku. Postrzegałem nawet szanse na to, że odbuduje swoją pozycje po przecenionym Cesarzu Alfredzie, panującym przez 2 tygodnie (a nawet mniej) i późniejszych perypetiach jako Transnordata. Harlin zresztą był całkiem dobrym Cesarzem, ale wbrew powszechnemu przekonaniu, nie można całkowicie rozgraniczyć gry od reala. Jemu się to udało aż zbyt dobrze. Ma to swoje wady i zalety, ale ostatnio lubię stawiać tezy i hipotezy, bez szerszej argumentacji, więc postawię i teraz, że właśnie brak powiązania gry z realem doprowadził do niepowodzenia ostatniego Cesarza Insulii. Za mało integracji, za mało "ludzkości" w swoich działaniach. To właśnie doprowadziło do końca i mam nieodparte wrażenie, że tylko dzięki odwrotnemu podejściu - Voxland się utrzyma, a co więcej będzie godnym współpracy partnerem. Ale na razie warto poczekać, dać im zbudować swoją pozycję - albo się uda, albo się nie uda. Ja trzymam kciuki.
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
20 Wrz 2023, 20:37:03
(20 Wrz 2023, 20:15:31)Alfred Fabian napisał(a): Nie przetrwała próby czasu, chociaż szczerze powiem, że nie spodziewałem się upadku Insulii w tym roku. Postrzegałem nawet szanse na to, że odbuduje swoją pozycje po przecenionym Cesarzu Alfredzie, panującym przez 2 tygodnie (a nawet mniej) i późniejszych perypetiach jako Transnordata. Harlin zresztą był całkiem dobrym Cesarzem, ale wbrew powszechnemu przekonaniu, nie można całkowicie rozgraniczyć gry od reala. Jemu się to udało aż zbyt dobrze. Ma to swoje wady i zalety, ale ostatnio lubię stawiać tezy i hipotezy, bez szerszej argumentacji, więc postawię i teraz, że właśnie brak powiązania gry z realem doprowadził do niepowodzenia ostatniego Cesarza Insulii. Za mało integracji, za mało "ludzkości" w swoich działaniach. To właśnie doprowadziło do końca i mam nieodparte wrażenie, że tylko dzięki odwrotnemu podejściu - Voxland się utrzyma, a co więcej będzie godnym współpracy partnerem. Ale na razie warto poczekać, dać im zbudować swoją pozycję - albo się uda, albo się nie uda. Ja trzymam kciuki. Nie tak, nie tak.
20 Wrz 2023, 23:04:17
(20 Wrz 2023, 22:16:19)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Winkulijska Republika Ludowa proklamowała niepodległość będę tam jeździć na wakacje.
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
20 Wrz 2023, 23:18:37
Teraz tylko pozostaje wyzwolić Osaczesko i resztę ziem zachodniej Winkulii!
![]() (20 Wrz 2023, 22:16:19)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Winkulijska Republika Ludowa proklamowała niepodległość Pytanie - co teraz? Słyszałem, że sprawę załatwiono w kuluarach... Czyli usadowiono się przy jakimś stoliczku, nakryto obrusem (żeby przypadkiem nie śmiał spojrzeć w tę stronę żaden profan) i tam wszyscy oddali się wzajemnej satysfakcji? No ale może jednak całość wspólnoty winkulijskiej powinna zostać włączona do zabawy?
26 Wrz 2023, 21:35:30
(26 Wrz 2023, 17:17:19)Burek napisał(a):(20 Wrz 2023, 22:16:19)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Winkulijska Republika Ludowa proklamowała niepodległość Sprawa jest wciąż rozwojowa, dlatego nie jest ona podawana do informacji publicznej. Ale zdradzając rąbka tajemnicy - niestety pewien jegomość zmienia zasady w trakcie gry. Kto wie, ten wie; a kto chce, to się domyśli, kim jest tenże polityk - nasz były partner, z którym wszelkie układy nie mają sensu. Bowiem słowności w nim nie ma za grosz.
26 Wrz 2023, 22:16:06
To po co się nim zbytnio przejmować? Zresztą on już od jakiegoś czasu nie rządzi (jeśli to ten, o którym myślę). Trzeba być bardziej stanowczym.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |