04 Cze 2023, 11:10:15
Temat nie jest nowy, ponieważ podnoszono go już ładnych kilka lat temu jeszcze za nieboszczki FN, ale tym razem przyszło mi do głowy, że być może w naszej obecnej sytuacji dobrym rozwiązaniem byłoby przeniesienie z Kanugardu części władz państwowych i instytucji publicznych do poszczególnych regionów kraju. Takie rozwiązanie wzmocniłoby prestiż także innych ośrodków miejskich w różnych częściach kraju, a może nawet usprawniło administracje plus do tego dało powód ew. nowym mieszkańcom do osiedlania się w regionach naszego kraju. W tym wątku chciałbym omówić z wami czy takie rozwiązanie ma wogóle sens i czy jeśli tak, to jak taki rozdział miałby wyglądać.
wstępna propozycja;
siedziba Trybunału Królewskiego; Rutzelburg
siedziba Folkstagu; Jugowice
Król i rząd zostaliby w Kanugardzie
Siedziba Banku Centralnego i sztabu generalnego KSZ; Vihres
Krasnodarsk; siedziba Kongsversaherheit, admiralicji idk
oczywiście jestem otwarty na różne propopzycje. Docelowo dobrze by było aby każda stolica regionu, miała jakąś ważniejszą państwową agendę na swoim terenie, proporcjonalnie do swojej rangi, aktywności, zainteresowań etc.
wstępna propozycja;
siedziba Trybunału Królewskiego; Rutzelburg
siedziba Folkstagu; Jugowice
Król i rząd zostaliby w Kanugardzie
Siedziba Banku Centralnego i sztabu generalnego KSZ; Vihres
Krasnodarsk; siedziba Kongsversaherheit, admiralicji idk
oczywiście jestem otwarty na różne propopzycje. Docelowo dobrze by było aby każda stolica regionu, miała jakąś ważniejszą państwową agendę na swoim terenie, proporcjonalnie do swojej rangi, aktywności, zainteresowań etc.

![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)