04 Lis 2022, 18:03:12
Zaangażowanie z jakim Iwan Pietrow dokonuje erozji bialeńskiej reputacji jest wręcz imponujące. Można by pomyśleć, że jest wrogim (muratyckim?) agentem wpływu. :p

|
Wieści z zagranicy
|
|
04 Lis 2022, 18:03:12
Zaangażowanie z jakim Iwan Pietrow dokonuje erozji bialeńskiej reputacji jest wręcz imponujące. Można by pomyśleć, że jest wrogim (muratyckim?) agentem wpływu. :p
04 Lis 2022, 18:07:32
(04 Lis 2022, 17:55:11)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): Czasami mam wrażenie, że Bialenia stoczyła się po stromym zboczu. Mogliby przynajmniej podnieść się z kolan, bo aktualnie to, co robi chociażby Iwan Pietrow to śmiech na sali, a mi wcale nie do śmiechu gdy patrzę na stan Bialenii, porównując z tym, co było 4 lata temu - kiedy powstawały pierwsze "nasze" Nordackie twory, typu UTN i FN - i Bialenia była najpoważniejszym państwem całego kontynentu. Prawda? Ja też od pewnego czasu uważam że Bialenia stoczyła się bardzo nisko. Czasy gdy Bialenia budziła respekt dawno przeminęły. Kiedyś z szacunkiem można było patrzeć na to co robili, dziś takie akcje wywołują śmiech.
04 Lis 2022, 18:44:26
Niemniej, z ciekawszych rzeczy, w Koribii odbywają się Dni Postępu, na które osobiście się wybrałem http://forum.nordata.pl/topic/837-archet...mment-9125 ![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
04 Lis 2022, 20:40:23
Szanowni Państwo, Bracia Winkulijczycy, Kryzys zażegnany. Iwan trochę przeholował ze swoim specyficznym poczuciem humoru. Mnie też to oburzyło, stąd chęć rzucenia obywatelstwem, ale odbyliśmy spokojną i merytoryczną rozmowę. Mam nadzieję, że teraz będzie przez jakiś czas spokojniej. ![]() Cóż, dziękuję za troskę o poziom w Bialenii. Nie jest z nim aż tak źle, po prostu zagranica większą uwagę zwraca na inby niż na tworzoną narrację. O Dawahu nikt tu nie wspomniał, a o wypowiedziach Iwana po kilku głębszych od razu. Natomiast rzeczywiście, coś jest nie tak z reputacją Bialenii i mnie też to martwi. Postaram się przekonać współobywateli do większej troski o międzynarodowy odbiór naszego kraju. Wierzę, że uda nam się opracować i wdrożyć program naprawczy. Cóż, każdy kraj musi być swojego Żyrinowskiego/Macierewicza - naszym jest Iwan. O ile mnie to też denerwuje, że często w sposób nie do końca przemyślany się wypowiada, czym niweczy starania innych o prestiż Bialenii. Proszę to jednak odbierać jako roleplay. Proszę o wyrozumiałość.
04 Lis 2022, 20:44:10
Ogólnie mówi się głównie o inbach, więc w sumie mnie to nie dziwi. Bardzo dobrym krokiem byłoby w końcu ogarnięcie ambasad, co jest również problemem Winkulii. To właśnie Bialeńczycy powinni pokazywać innym, co jest dobre w Bialenii, bo nie każdy tam śledzi te konstruktywne rzeczy, a zwraca uwagę na sprawy budzące oburzenie Sam zresztą też mam nadzieję jeszcze w tym roku podejmę kroki, żeby nasza winkulijska ambasada była aktywniejsza w innych krajach
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
04 Lis 2022, 20:56:33
Ma Ekscelencja rację, planujemy ruszyć z ambasadami, ale nasze moce przerobowe są obecnie mocno ograniczone...
05 Lis 2022, 01:07:02
(04 Lis 2022, 16:50:58)Artur Kardacz napisał(a): http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...6#pid35456 (On)i są za prawdę prześmieszni. Nie rozwijają swojej kultury, języka, państwa, ale jak My się integrujemy i chcemy budować wspólną tożsamość Nordaty to nagle AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! MOBILIZACJA
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
05 Lis 2022, 11:27:55
Cytat:Nie rozwijają swojej kultury, języka, państwaEkscelencja raczy wybaczyć, ale jeśli do wczoraj nie raczył Pan zorientować się, kto jest Prezydentem Bialenii, to podejrzewam, że nie obserwuje Pan sytuacji w Bialenii na tyle uważnie, by móc to ocenić. Trochę za łatwo przychodzi Panu krytyka innych państw (Bialenia, Czesnorad, Muratyka), sugeruję rozważenie, czy jest to słuszne podejście.
05 Lis 2022, 17:04:07
https://prawo.sarmacja.org/akt,12837.html JKM Arkadiusz Maksymilian ponownie powołał naszego monarchę na urząd kanclerza, chyba nigdy w hstorii jeszcze nie było czegoś takiego, że przywódca państwa uznawanego przez KS i nie będącego jego częścią, został jej kanclerzem. gratulacje! mam nadzieję, że ZW również na tym skorzysta!
05 Lis 2022, 17:49:08
Ciekawa sytuacja, kiedy to król jednej mikronacji staje się podwładnym włodarza innego kraju. Czyżby właśnie Winkulia stawała się sarmacką prowincją? ![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |