• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I Posiedzenie Senatu Insulii
Drzwi do Senatu zostały otworzone. Jego I kadencja już rozpoczyna swoją działalność.
Na sali senackiej w Gaudium przebywał już Cesarz Insulii Kamiljan w towarzystwie ochrony. Losowe miejsca na sali obrad zaczęli zajmować pierwsi senatorzy. Nie były one jednak całkiem losowe – przedstawiciele Partii Indiańskiej i Partii Radykalnej postarali się usiąść po dwóch przeciwnych sobie stronach pomieszczenia.
Kiedy połowa sali była już wypełniona, rozbrzmiał hymm w wykonaniu orkiestry znajdującej się na wysokości. Uroczyście ubrani żołnierze Insulijskich Sił Zbrojnych wnieśli do Senatu flagę Insulii, którą później zawiesili na ścianie za mównicą.
– Dasz bór! – przywitał się Cesarz. – Powołanie instytucji Senatu to kolejny już krok w kierunku demokratyzacji naszego kraju i aktywizacji naszego społeczeństwa. Cieszę się niezmiernie z tego, że mogę Was powitać w tym gmachu. Liczę na to, że zapewnicie Insulii świetlaną przyszłość, a Insulijczykom życie pełne dobrobytu. Jestem zaszczycony faktem, że mogę poprowadzić pierwsze, inauguracyjne posiedzenie Senatu. Nic jednak nie trwa wiecznie. Musicie, moi drodzy współobywatele, dokonać wyboru spośród was samych Marszałka Senatu, który przejmie ode mnie pałeczkę i poprowadzi obradom tej izby parlamentu. Wobec tego, otwieram zgłoszenia kandydatów na urząd Marszałka Senatu.

[Marszałek Senatu w pierwszej kadencji musi być postacią narracyjną z trywialnych przyczyn: ktoś musi wyjaśnić wszystkim, jak przebiegać będą obrady Senatu i kierować narracją senacką. Dlatego lepiej, żeby była to postać NPC kierowana przeze mnie. Musicie jednak wybrać, z której partii pochodzić będzie ten NPC. Proszę więc o zgłaszanie kandydatów narracyjnych ze swoich ugrupowań.]
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Skrzydło amatorskie Partii Secesyjnej zgłasza kandydaturę przewodniczącego tejże partii, Emmanuela de Radis - człowieka o nieskalanej reputacji i obdarzonego talentem politycznym oraz organizacyjnym.
August van Hagsen de la Sparasan
Szanowni Państwo! WIPMI zgłasza oficjalnie kandydaturę Anny Rozenmozen, naszej poślicy senatorki z Voxlandu!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości