• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uzyskania i straty zagranicznych obywatelstw
W tym wątku prosi się obywateli Insulii o informowanie o fakcie utraty lub uzyskania obywatelstwa obcej mikronacji. Zatajenie informacji o posiadanych obywatelstwach grozi utratą praw wyborczych.

Kod:
W dniu (data) [zrzekłem/-am się obywatelstwa | uzyskałem/-am obywatelstwo] (jakiego państwa?). Posiadam teraz (ile?) obywatelstw: (wymienić kraje).

Przykład:
W dniu 4 września 2022 roku zrzekłem się obywalstwa Bialenii. Posiadam teraz 3 obywatelstwa: Lumerii, Sarmacji i Insulii.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Dla formalności stwierdzę, że choć obkiem Bialenii rzuciłem, to nie ma aktu odebrania go, więc w zasadzie wciąż go posiadam.

Przepraszam żem nie powiedział o tym wcześniej, byłem pewien, że już mi go odebrano.
W dniu 25.09.2022 uzyskałem, albo raczej nie straciłem obywatelstwo Bialenii. Posiadam teraz 3 obywatelstwa: Insulia, Sclavinia, Bialenia.
(26 Wrz 2022, 00:42:06)Joahim von Ribertrop napisał(a): W dniu 25.09.2022 uzyskałem, albo raczej nie straciłem obywatelstwo Bialenii. Posiadam teraz 3 obywatelstwa: Insulia, Sclavinia, Bialenia.
Ale to wina ichniejszych władz. Zrzeczenie było, aktywności nie ma, nawet rangi "obywatel" na forum nie ma. To tylko niedopatrzenie prawne. Dlatego nie musi Kolega podawać obywatelstwa bialeńskiego.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
No chyba raczej muszę.
No to aktualizujemy dane. Dziękujemy za informację.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości