09 Sie 2022, 21:13:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09 Sie 2022, 21:14:34 przez Kamiljan de Harlin.)
> jest kilka luk, ale to się załata.
Dopóki się nie załata to nie poprę tego projektu...
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
09 Sie 2022, 21:34:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09 Sie 2022, 21:35:28 przez AleksanderNovak.)
Autopoprawka: poprawiłem Art. 1. pkt. 1 Konstytucji na:
Secesyjna Republika Westland jest państwem w którym lud secesyjny sprawuje suwerenną władzę nad swoim terytorium.
A kto powiedział że mikronacja musi być niepodległa?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Co do Art. 1. pkt. 1. "Secesyjna Republika Westland jest państwem w którym lud secesyjny sprawuje suwerenną władzę nad swoim terytorium.": władza suwerenna jest niezależna od jakiejkolwiek władzy zwierzchniej. Nie możemy definiować słów na swój sposób. Ten przepis jest sprzeczny z pkt. 4. Art. 1 "SRW jest autonomiczną prowincją Cesarstwa Insulii.".
W dodatku pkt. 1. Art. 1. jest powtórzeniem Art. 2. pkt. 2: "W SRW władzę sprawuje lud secesyjny.". Punkt pierwszy jedynie dopowiada, że ta władza jest sprawowana suwerennie, czyli bez udziału nadrzędnej kontroli.
Składam więc poprawkę, gdzie Art. 1. pkt. 1. zostaje wykreślony.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
14 Sie 2022, 17:30:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14 Sie 2022, 17:31:27 przez AleksanderNovak.)
Przesyłam wobec wypowiedzi Cesarza poprawkę:
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Nie mam zastrzeżeń. Jestem ZA.
Popieram, jestem za.
August van Hagsen de la Sparasan
Również jestem za.
W związku z tym, że wszyscy aktywni Obywatele oddali głos, obwieszczam w imieniu Kongresu że niniejsza Konstytucja została uchwalona 23 sierpnia 2022 roku, a Kongres SRW uznaje ją za ważną. Dziękuję wszystkim Kongresmenom za współpracę.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Proponuję obrać teraz Strażnika Wielkiego Kongresu Stanów.
Szanowni Współkongresmeni,
Proponuję, ażeby Strażnikiem Wielkiego Kongresu Stanów został Kongresmen Aleksander Novak ze względu na jego zasługi oraz niejednokrotne uznawanie go przez zagranicę za reprezentanta Westlandu.
August van Hagsen de la Sparasan
Popieram kandydaturę Kolegi Novaka. Teraz tylko trzeba zaczekać na @ AleksanderNovak
|