• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I Turniej Pollinu w TABS
Witam wszystkich. Chciałbym ogłosić, że już nadszedł czas rozpocząć drugi turniej związany z TABS! Także zapraszam do zapoznania się z turniejem poniżej.

I Turniej Pollinu TABS

1.Zasady Turnieju:
Zasada jest w trybie każdy z każdym po 1 meczu, które trwają
4 rundy. Za wygraną są 2 punkty, za remis 1 punkt, a za
przegraną 0 punktów. Turniej wygrywa ten, który zdobędzie
najwięcej punktów. W przypadku tej samej ilości punktów
najlepszych zawodników, pierw decydują tzw.małe punkty,
a jeśli i tych jest tyle samo, jest robiona dogrywka, w której
są już tylko 3 rundy.

Jako mały punkt, uznaję się wygraną rundę w meczu.

2.Zasady meczu:
W każdym meczu ligowym(z wyjątkiem dogrywek), są 4 rundy.
Podzielone one są na poszczególną ilość punktów:
Runda 1-7000 punktów
Runda 2-3500 punktów
Runda 3-2000 punktów
Runda 4-750 punktów

Dodatkowo obowiązują tzw.bany jednostek, które powodują, że
akurat tą konkretną jednostkę nie możemy wystawić do walki.

Oczywiście można też ustawiać ,,taktyki", ale nie jest to
obowiązkowe.

Zanim zacznie się mecz, Pierw Sędzia piszę na privie discorda,
zawodnikowi z kim się mierzy w najbliższej kolejce.

Następnie Sędzia daje po 1 tym samym banie jednostki dla obu
zawodników.

Gdy już Sędzia da bana, gracze podają na co chcą dać bana
swojemu rywalowi(dają 2 bany na rywala). Sędzia to przekazuje
rywalom że mają bany na to i na to. Po fazie banowania, jest
faza wybierania jednostek. Gracze mówią jakie i ile chcą
jednostek kolejno na pierwszą, drugą, trzecią i czwartą
runde. Gdy wszyscy gracze pierwszej kolejki powiedzą Sędziemu
co wybrali, wtedy tylko już czekają na mecz!

Oglądać będzie je można w państwie, w którym ten turniej będzie
się odbywał.

3.Zasady Dodatkowe odnośnie rozstawionych graczy:
Jako że była już edycja 3 lata temu, gracze którzy wezmą udział
w kolejnej edycji turnieju, są Graczami rozstawionymi. Jedyną
różnicą między nimi, a nowymi uczestnikami turnieju, będzie
że te osoby, nie będą grać między sobą w rundzie 1! Jednak
już następne rundy będą totalnie losowe.

Gracze Rozstawieni:
-August de la Sparasan
-Kamiljan Harlin
-Aleksander Novak

4.Zgłoszenia do Mikronacyjny Turniej Pollinu TABS:
Tu informacja bardziej dla nowych chętnych. Zgłosić się do
turnieju można do mnie na priv(nieważne czy na forum mikronacji
w której jestem, czy na discordzie). Jednak żeby brać udział
w takim turnieju, trzeba spełniać tylko 3 wymagania:
-Posiadać Discorda(warunek obowiązkowy)
-Nie być na czarnej liście Turniejów TABS organizowanych
przez moją osobą(warunek obowiązkowy)
-Mieć obywatelstwo dowolnej mikronacji, która jest umieszczona
na mapie Pollinu(warunek obowiązkowy)

Czarna Lista Turniejów TABS:
-Brak Smile

Zgłoszenia Graczy:
-Benjamin Rockwell
-Alfred Fabian von Tehen Dżek
-Joahim von Ribertrop
-Bazylii Izaak von Hohenburg
-Lieselotte Augentrost

5.Gdzie będzie odbywał się pierwszy turniej?:
Odbędzie sie on na Insulii.

Dodatkowo umieszczamy jeden z meczy z I MFN w TABS, który odbył się 3 lata temu, by mogli państwo sobie zobaczyć jak to wyglądało:

https://youtu.be/gXfufy4vOwc
No to ja mogę, zgodnie z priv
W takim razie zapisuje ciebie na listę chętnych Wink
Oto przedstawiam niżej tabele, co ile kosztuje(uwaga dużo screenów!):

[Obrazek: unknown.png]

[/url]Oczywiście to nie wszystkie jednostki, ale macie podgląd do części z nich. Resztę jednostek dodam jutro.
[url=https://cdn.discordapp.com/attachments/643051422954422272/1012352956277997628/unknown.png]
No, mogę zagrać, skoro już zostałem o to zapytany Big Grin
[Obrazek: 99527777916551826.png]
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
A Wy @Joahim von Ribertrop, @JKM Mikołaj III co powiecie na turniej? Nie macie psychy stanąć do walki!
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
No to super! Big Grin Rywalizacja widzę powiększyła się do 5 osób. W takim razie, że mamy wymagane 5 osób do rozpoczęcia rywalizacji, to wprawdzie nadal można się zgłaszać, ale zgłoszenia przyjmuję do soboty do godziny 20:00. No i oczywiście Alfred zostaje dopisany do listy zgłoszonych.
(26 Sie 2022, 13:22:38)Kamiljan de Harlin napisał(a): Nie macie psychy stanąć do walki!
Ach tak?! Dawać mnie go tu! Dołączam do turnieju!
W takim razie Joahim również zostaje dopisany do turnieju Smile

Tymczasem nastroje wśród Pułkowników wszystkich graczy przed turniejem....

-Pułkownik od Kamiljana: A więc tak toczą się sprawy. Coraz więcej osób chcę najechać wojsko mojego Cesarza.

-Pułkownik od Novaka: Tym razem wprowadzimy nową taktykę republikańską. Szeregowy szykuj armaty i katapulty! Wchodzimy w tą grę na ostro. 

-Pułkownik od Sparasana: Tak panowie, nie pora na obijanie się. Full defensywa, nie przebiją się przez nasze rzymskie legiony. I zapamiętajcie, im dziwniejsza taktyka, tym jesteśmy bardziej nieprzewidywalni!

-Pułkownik od Rockwella: Nie wiem co oni knują, ale wchodzę w to!

-Pułkownik od Sparasana: Niemożliwe, jak czekaj co... Król Winkulii Alfred bierze udział!!! Podwoić Healerów! Więcej dziwnych ustawień taktycznych! A ty Sensei się ukryj gdzieś w krzakach....

-Pułkownik od Alfreda: No tak, mój Król powiedział jasno, że w tym gronie jest bardzo ciasno.... Nasz Król nie będzie siedział bezczynie, gdy Kamiljany, Novaki i Sparasany chcą wywalczyć nagrodę, bo myślą że są fajni. I tu się mylą!

-Pułkownik od Kamiljana: Dobra ty, pułkownik od Novaka. Idźcie walkower już zgłaszajcie, bo jesteście easy peasy!

-Pułkownik od Novaka: Pamiętaj do kogo się odzywasz! Do pułkownika wszystkich Republikan Westlandu!

-Pułkownik od Sparasana: To nie skończy się dobrze....

I WTEDY WCHODZI ON......

-Pułkownik od Ribertropa: Proszę, proszę, proszę. Który tu uważa że nasz król Voxlandu jest słaby?

-Pułkownik od Sparasana: Ten Doctrińczyk!

-Pułkownik od Kamiljana: Mój Cesarz to powiedział!

GŁEBOKA CISZA PANUJE NA SALI. WSZYSTKIE OCZY SĄ SKIEROWANE NA PUŁKOWNIKÓW KAMILJANA I RIBERTROPA.

-Pułkownik od Ribertropa: Czas twojego małego Cesarza przeminął... Wasza taktyka jest przestarzała, a nasza wręcz wspaniała! I pamiętajcie żołnierze Voxlandu... ŻADNYCH JEŃCÓW!!!!

I Turniej Pollinu w TABS.... Już wkrótce....
A teraz obecnym zebranym, przedstawiam wywiad z słynnym graczem Aleksandrem Novakiem. Ale zanim przedstawię wywiad, to przypominam że do turnieju można się zgłosić dziś do godziny 20!

A teraz wywiad:

Leszek E-G: Cześć wszystkim! Z tej strony Organizator słynnego turnieju w TABS. A ze mną dziś gość Aleksander Novak, który swego czasu pokazał pazury i zapewne łatwy do pokonania nie jest.

Aleksander Novak: Dzień dobry Panie Organizatorze i Dzień Dobry wszystkim czytającym

Leszek E-G: No dobrze. Na początek pytanie nie związane z turniejem, jak się czujesz Aleksandrze?

Aleksander Novak: Bywało lepiej, ale żyję

Leszek E-G: No miejmy nadzieje, że turniej to poprawi. Dobrze przejdźmy do pytań turniejowych. Jak oceniasz swój występ z poprzedniego Turnieju, który był

3 lata temu?

Aleksander Novak: Szczerze mówiąc, to nie pamiętam go kompletnie.

Leszek E-G: No faktycznie bardzo dawne czasy. Zatem przejdźmy do następnego pytania, tym razem dotyczącego najbliższego turnieju. Kto z nowych według ciebie zostanie czarnym koniem?

Aleksander Novak: Myślę, że będzie nim pewna persona o imieniu na literę A, z kolei nazwisku na literę N.

Leszek E-G: O zabrzmiało tajemniczo, ale chyba wiem o kogo chodzi. Tym razem pytanie innego kalibru. Kto dla ciebie jest większym wyzwaniem? Kamiljan Wiking czy

Defensywny August?

Aleksander Novak: Myślę, że Cesarz byłby bardziej chciwy zwycięstwa...

Leszek E-G: No tak, Cesarze w końcu mierzą wysoko, a tym bardziej że w poprzednim turnieju, szedł jak burza! Kontynuujmy. Wolałbyś by mecze były, tak jak w poprzednim turnieju z

moim komentarzem, czy jednak wystarczyłby pokaz samej bitwy i
jedynie komentarz tekstowy?

Aleksander Novak: Oczywiście, że ciekawiej by było z pańskim komentarzem na żywo..!

Leszek E-G: A dziękuje serdecznie! Nie wykluczam tej opcji, ale to jeszcze trochę czasu zostało. Czas na ostatnie pytanie związane z turniejem. Czy chciałbyś, aby w tej edycji pojawiła się nagroda? I jak tak, to w jakiej formie, byś ją widział?

Aleksander Novak: Bardzo ciekawe pytanie! Oprócz jakiegoś pucharu czy coś, jakiegoś tytułu, można by wyznaczyć nagrodę pieniężną, lub coś.

Leszek E-G: Racja, w końcu turniej ma wręcz wagę Pollinową! Organizator na pewno pomyśli jeszcze nad konkretniejszą nagrodą. Cóż, czy chciałbyś na koniec coś dodać?

Aleksander Novak: Pijcie dużo wody.

Leszek E-G: I tym akcentem, żegnamy państwa. Dziękuje za udzielony wywiad panie Aleksandrze.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości