• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIK - mapy bezesnsowne
Odpowiadając na tezę Novaka z innego wątku gdzie twierdził on, że Kiriania ma w swoich granicach większość ziem dawnej Uhrainy VIK "wykonał" mapę, która udowadnia, że kulega Novak jednak się myli. Większość Uhrainy posiada nie Kiriania, a Hawiland.

[Obrazek: 99886723298754988.png]

(Przy okazji po raz kolejny orzekamy, że mapy Nordaty z różnych lat pasują do siebie jeszcze mniej niż... E... Kot do myszy.)
stąd tak jak mówię chcę się skontaktować z Hawilandem w tej sprawie.
Na kanwie Dyszkordowej dyskusji o Hohenburgach, gdzie są i czemu jest ich aż tyle i czemu powinni niczym Habsburgowie żenić się tylko z sobą - mapa dynastii rządzących Nordatą.

Kolor szary oznacza republikę dowolnej maści. Elekcja to, oczywiście elekcja. Swoją drogą jestem zaskoczony że tron Brodrii jest elekcyjny, byłem pewien, że jest dziedziczny. Oh well.

Ponieważ nie wiem, jak nazywa się dynastia rządząca Hawilandem, nadałem jej nazwę Henrykowiczów, od imienia narracyjnego Króla i ojca obecnego Króla Tadeusza I. Podobnie w Samundzie - nie wiem jak się nazywa tamtejsza dynastia (w ogóle się jakoś nazywa?!) więc nadałem im nazwę od kraju. Coś ala Mazowieccy czy Sieradzcy z Crusader Kings 2.

[Obrazek: 99886723298755225.png]
To się odmienia jako "samundyjska".

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości