• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieść z zagranicy
Magnifikat już od dłuższego czasu jest nieaktywny więc to łatwy kąsek. Swoją drogą jak to jest zajmować terytorium państwa z którym miało się bardzo dobre relacje i uchodziło za sojusznika? Taki nóż w plecy źle świadczy o polityce w Zwierzogrodzie. Nie liczą się sympatie, dane słowo czy nawet sojusze, liczy się własny interes.
mhmm iagie topre pigzele! wyncyj pigzeluf!

mozna bylo sie tego spodziewać, a wszyystko to koniec końców bedzie prowadzic do zajecia przez Muratyke calej Nordaty, czy to w drodze bezposredniej aneksji czy tez przez panstwa satelickie.
Imperializmy wiecznie żywe!
August van Hagsen de la Sparasan
Teraz już oczów nam nie zatrą! Tzw. Kirania i Hawiland oraz Czesnograd wykonują polecenia Zwierzogrodu niczym państw satelickie. Teraz chcą połączyć północ z południem, zagarnąć całą Nordatę. Nie widzicie tego? Zwierzogród tylko ostrzy zęby na nas. Myślą, że są wielcy, a są tacy mali.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
XD
(muszę ten nawias dodać, bo samo XD jest za krótkie lol)
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]
Nie wydaje mi się, żeby muratyckie władze były jakkolwiek zainteresowane naszymi ziemiami. Magnifikat tak naprawdę jest martwy, a połączenie lądowe im się przyda do prowadzenia handlu. Nie musieli brać aż tylu pikseli - wystarczyłby jakiś korytarz. Ale pewnie chcieli by to ładnie wyglądało na mapie.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Handel można też prowadzić drogą powietrzną i morską, to po pierwsze, po drugie to nikt im nie bronił uznania, że drogą lądową przemieszczają się przez te tereny.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Dosłownie. Ja na początku chciałem taki wąski pas zająć, właśnie tylko dla połączenia lądowego. Prezydent Espada stwierdził, że granice wyglądają teraz "jak gówno", więc zdecydowaliśmy się je wyrównać. Ot całe kulisy tej "spec-operacji". Miło, że są wśród nas racjonalnie myślący ludzie nie szukający powodu do inby na każdym kroku.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]
[Obrazek: MV_39.png]
(10 Sie 2022, 14:25:54)AleksanderNovak napisał(a): Tzw. Kirania i Hawiland oraz Czesnograd wykonują polecenia Zwierzogrodu niczym państw satelickie.
Poprawił mi pan nastrój pod koniec dnia panie Novak, sypie pan żarcikami jak z rękawa

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości