• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voxlandzko - Westlandzka Komisja Transgraniczna
Kuledzy Westlandczycy, a zwłaszcza Kulego Auguście!

Jak świat światem wiadomo, że od jakiegoś czasu Voxland i Westland posiadają granicę na wyspie Voxima. Daje nam to niesamowite pole do narracji i innych tego typu spraw. Ażeby ułatwić nam dogadywanie się co do różnych spraw dotyczących Voximy, pragnę zaprosić Was do udziału w Voxlandzko - Westlandzkiej Komisji Transgranicznej (VWKT).

Na początku chciałbym obgadać jak w ogóle wygląda nasza granica? Nigdy nie byłem realnie w żadnej federacji, o przekraczaniu granic podmiotów tejże nie wspomnę, więc nie wiem jak to wygląda. Czy chcemy żeby ta granica była raczej symboliczna (tablica przy drodze "Witaj w Królestwie Voxlandu"/"Witaj w Secesyjnej Republice Westland"), czy może raczej bardziej ostra? Zapraszam do dyskusji.
Proponowałbym bardziej coś w stylu tablicy z napisem "Serdecznie witamy w Amatorii (Westland)!" po jednej stronie, natomiast Serdecznie witamy w Voxlandzie!" po stronie przeciwnej. Nie wiem czy byłby sens robić na tej granicy cokolwiek więcej, bo to jednak granica wewnętrzna, jej zasiekami obstawiać nie trzeba.
August van Hagsen de la Sparasan
Ja jestem zwolennikiem, by po stronie SRW i Saganacie Amatorii były dwie tablice (kolejność bez znaczenia) Witamy w Secesyjnej Republice Westland (w 4 językach: Indiańskim, amatorskim i republikańskim oraz voxlandzkim) oraz tablica Saganatu Amatorii ale to już oni ustalają jaką chcą. 

Granica z Voxlandem jest bezpieczna (a przynajmniej nie będzie różnicy z stanu przed jej ustanowieniem) winc niech Amatoria ustali czy chce jakieś kontrole czy coś.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jesteśmy jednym krajem, więc nie wymyślajmy jakichś kontroli granicznych. Ale decyzja ostatecznie należy do Szanownego Kolegi Augusta.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Nie wydaje mi się, żeby był sens robić tam jakiekolwiek kontrole, wychodzę bowiem z zasady, że ludność powinna móc się swobodnie przemieszczać po całym terytorium Insulii. Jesteśmy w końcu federacją, lecz nie konfederacją.
August van Hagsen de la Sparasan

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości