- Restauracja dawnego porządku prawnego (fuzja najlepszych ustaw z ZP i Insulii)
- Nowe symbole narodowe nawiązujące do tych insulijskich
- Zdecentralizowane wojsko
- Narracja polityczna
- Ustrój gospodarczy oparty o ww narrację
- Zyskanie rozpoznawalności i prestiżu na arenie międzynarodowej
- Aktywna służba dyplomatyczna, aktywizacja ambasad
- Zapewnienie stabilności wewnętrznej, ciągłości władzy i tej samej nazwy kraju
- Kooperacja kraju z Winkulią, centrali z samorządami i samorządów z samorządami
- Zaangażowanie w tworzenie religii północy
- Zawiązywanie sojuszy
- Głębsza integracja z Leocją, Lumerią i Sarmacją
- Powołanie międzynarodowego trybunału będącego sądem najwyższej instancji w naszym kraju
- Poszerzenie formatu kraju ponad bycie forumnacją
- Wspólne gry, zabawy i inicjatywy
W tym wątku udzielam odpowiedzi na pytania.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
16 Lip 2022, 16:28:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Lip 2022, 16:30:18 przez AleksanderNovak.)
Ostatni punkt mnie ciekawi. O jakie gry i zabawy chodzi haha? Oprócz tego wszystko oczywiście nam się podoba tak jak już myślę że to nie tajemnica uzgodniliśmy wspólnie
Gdy już wrócę z wakacji i ustabilizujemy sytuacje prawną państwową - moglibyśmy zrobić wielki plan gospodarczy tzn. narracyjne budowanie dróg, koleji, przedsiębiorstw, przemysłu i rolnictwa oraz opisać klimat i geografię kraju. Koniecznie słownie, gdyż z reala zżerać nie chcemy, a jak wiadomo w słowach najlepiej człowiek może sobie wyobrazić ten magiczny świat mikronacji.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Myślałem nad quizami o naszym kraju, szukaniem skarbów na forum i nad grami komputerowymi. Możemy najlepszych uczestników uhonorować medalami, odznaczeniami i sypnąć im trochę grosza
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ja na integrację ogólno-mikronacyjną zapraszam serdecznie na kanały głosowe w Edelweiss i Leocji, dosyć często w coś gramy  znajomości się zawsze przydają na później, a zabawa też jest świetna
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Pan Harlin ma moje poparcie z głębi mojego v-serca (?).
Szczerze przyznam gdy usłyszałem o pańskim powrocie do mikronacji byłem zły i przestraszony aczkolwiek w tym momencie ów uczucia znikły.
Harlin ma moje poparcie i na pewno będzie mógł liczyć na moją pomoc i rade.
~JCW Bazyli Izaak
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
A ja chętnie wesprę któregokolwiek kandydata, który będzie chciał bliższe współpracy z Związkiem Winkulijskim, zwłaszcza w kwestiach kulturowych i narracyjno-wojskowych.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Program celowo jest skoncentrowany wokół dyplomacji, bo decyzyjność w sprawach wewnętrznych zamierzam przekazać samorządom i parlamentowi.
Co do nazwy kraju, optuję za powrotem do Cesarstwa Insulii. Jeśli "Cesarstwo" budzi kontrowersje, to proponuję samą "Insulię" bez żadnych epitetów i dodatków.
Insulijskie Cesarstwo, Insulijskie Cesarstwo Państw, lub Insulijskie Państwa. Najlepiej Zjednoczone Państwa Ludu Insulijskiego lub Państwa Ludu Insulijskiego.
Insulia sugeruje region geograficzny, a my jesteśmy rozpieprzeni po całym kontynencie.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Insulia jako insulijska (IKS DE) nazwa na Nordatę...? HMMMM
Olso, wspaniały program. Takich programów potrzebujemy!
W sumie powinienem napisać swój...
Zjednoczone Państwa Voxlandu, Westlandu, Doctriny i Sambanafryki w skrócie ZP nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
|