06 Maj 2022, 21:02:00
/Wątek do zamku w Sevii należącego do mnie- JCW Insulii i następcy tronu. Będe tu wstawiał info o zamku itp
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg

|
Zamek w Sevii
|
|
06 Maj 2022, 21:02:00
/Wątek do zamku w Sevii należącego do mnie- JCW Insulii i następcy tronu. Będe tu wstawiał info o zamku itp
06 Maj 2022, 21:04:54
Chyba nie kazali ci Bazylii uciekać z Insulii? O.o
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
06 Maj 2022, 21:28:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06 Maj 2022, 21:36:39 przez Jerzy I Izaak.)
(06 Maj 2022, 21:04:54)Adam Aleksander II napisał(a): Chyba nie kazali ci Bazylii uciekać z Insulii? O.o Grozili detronizacją ale dzisiaj samemu abdykowałem -_- Jak narazie trwa wnoszenie mebli, kufrów i bagaży Bazylego Izaaka. Wraz z nim do Sevii wprowadzają sie jego zwierzęta (zabrane z cesarskiego minizoo w Norrington), sambańscy słudzy (czyt. niewolnicy) i zaufany doradca Zgredek Zgredkowić. ~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
06 Maj 2022, 21:41:24
Witaj, synu! Bardzo Cię miło wiedzieć w końcu! Zamek ogarniesz to mama wpada z wizytą
08 Maj 2022, 23:27:07
Witaj w domu synu! Cieszę się, że w końcu będziesz bliżej swojego ojca, mam nadzieję, że się wybierzemy wspólnie do okolicznych lasów. Na grzyby oczywiście!
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
08 Lip 2022, 14:20:21
Po delikatnym deszczyku Bazyli udał się ze swoją świtą do pobliskiego boru na jagody. Trzymał w ręku wiklinowy koszyk. Powoli schylał się po jagody. (Zachęcam innych do włączenia się w narracyjne zbiory) ~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
22 Sie 2022, 21:34:06
Informacja do mieszkańców Batawii: Każdy imigrant z Batawii może znaleźć schronienie w pałacu w Sevii. Udostępnione do tego celu są: -sala jadalna (w której już rozkładane łóżka polowe) -korytarze w zachodnim skrzydle -komnaty nr 22 ,23 i 24 (tylko dla rannych dzieci i ciężarnych kobiet) -komnaty nr 31 i 32 (-||-) -sala z arrasami (rozkładane są tam materace i łóżka polowe) Razem daje nam to miejsce dla ok. 130 osób. Jeżeli zaś problem będzie przybierał na sile zostanie postawione skrzydłe szpitalne. ~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
13 Lip 2025, 15:51:19
Skończył padać poranny deszcz. Bazyli po koronacji JKM Mikołaja III przybył do Sevii wiedziony sentymentem. Rozpakował się w zamku, po czym obszedł go, by przypomnieć sobie co gdzie jest. Tęsknił za tutejszym świeżym powietrzem, dlatego po deszczu wyszedł do ogrodu, gdzie zajął się pieleniem zaniedbanych grządek.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |