• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kancelaria Prezydenta Republiki Nowego Kucelgradu
Informujemy, że Prezydent Republiki Nowego Kucelgradu postanowił o nadaniu Tow. Ribertropowi, Tow. Harlinowi oraz Tow. Novakowi tytułu Komendata Nowego Kucelgradu.
Komendant Makrela
Do kancelarii Prezydenta dobijał się westlandzki dziennikarz, który nie dawał spokoju recepcjonistce i za wszelką cenę chciał przekazać swoje słowa tow. Prezydentowi:
– Towarzyszu Makrelo, czy można prosić o udzielenie informacji na temat przebiegu petraktacji między Socjalistyczną Republiką Czesnoradu a Nowym Kucelgradem? W przestrzeni publicznej krąży wiele plotek, zapewne większość z nich jest nieprawdziwa. Wątpliwości mogłaby rozwiać odpowiedź ze strony władz samego Kucelgradu.
Oh, Towarzyszu. Mogę o tym rozmawiać, ale nie publicznie!
– Liczyliśmy na udzielenie informacji publicznej, aby złagodzić panującą w kraju panikę. Jeśli jednak informacje są tajne, to i tak dobrze, bo to przynajmniej oznacza, że cokolwiek idzie naprzód.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ze swojej strony mogę powiedzieć tyle - ze strony naszej, ze strony Republiki Nowego Kucelgradu, wyszła propozycja rozwiązania sporu. Jednak do budowania pokoju potrzebne są obie strony - więc wiele jest w gestii Czesnoradu. My możemy zapewnić o naszej dobrej woli.
Czołem!
Prezydent Komendant Makrela wystosował notę dyplomatyczną do Rady Komisarzy Ludowych Republiki Socjalistycznej Czesnoradu w sprawie rozwiązania sporu.
http://www.czesnorad.darmowefora.pl/inde...107.0.html
Wielka szkoda, że władze Czesnoradu odrzuciły tak korzystną propozycję.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Prezydent odznaczył ustępującego Prezydenta Muratyki Grzegorza Szaraka tytułem Komendanta Nowego Kucelgradu.
http://www.zpviw.ct8.pl/forum/showthread...12#pid4112

Delikwent Dostojewski zostanie ZAARESZTOWANY i ZREEDUKOWANY. Uprasza się delikwenta o nieopieranie się procedurze.
Czy jest możliwość, aby proces reedukacji oglądali Sambańscy Reedukatorzy? Z chęcią przyjrzymy się, jak to robicie w Nowym Kucelgradzie.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości