Od istnienia tego ZP już kilka razy mi grożono czy to nie dopuszczeniem mnie do wyborów, albo secesją, nawet wywalano mnie z discorda ZP. ZP to cyrk i pomiędzy rozpadem a stabilnym ZP dzieli kartka papieru. Wystarczy jakaś bezsensowna dyskusja byśmy byli na granicy rozpadu. Mogę Pana zapewnić że centralizacja nie ma prawa istnieć w ZP, bo ja jako Prezydent SRW mam obowiązek bronić autonomii SRW.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
I to właśnie rozwala ZP! Zbyt duża decentralizacja! Voxland i Westland mają zbyt odmienne interesy i kończy się Rewolucją 4 Maja (Pamiętamy!)!
Do póki autonomia stoi na miejscu nie zapowiada się by ZP się rozpadło.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Budujmy wspólne imperium razem, a nie każdy w oddzielnej piaskownicy. Jeden człowiek nie byłby w stanie polecieć na kosmos, grupka ludzi nie byłaby w stanie zbudować autostrady. Ludzie osiągają więcej wspólnym wysiłkiem.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Chcesz się przekonać? Niby czemu?
Panie ja tu tylko a nie czekaj to powiedzonko joahim zajął.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Powinniśmy iść w system prezydencki czy system parlamentarny?
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Czyli kto powinien mieć większą rolę, tak?
Nie wiem ale z moich obserwacji wynika że uwaga *obecny system działa*
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak